Gloednieuw Love Island-seizoen wordt meest inclusieve versie ooit

Lesbisch, homo, hetero: het kan allemaal in dit seizoen.

We zijn groot – maar dan ook écht groot – fan van Love Island. Of we nu kijken naar de Nederlandse, Engelse of Amerikaanse variant: het is keer op keer genieten geblazen. Toch kan het programma aan diversiteit wel wat extra's gebruiken. Enne, daar lijkt in het gloednieuwe seizoen van Love Island UK aan gewerkt te worden.

Homoseksuele deelnemers

In alle voorgaande seizoen waren de mannelijke Islanders altijd opzoek naar hun droomvrouw en zochten de vrouwelijke Islanders naar hun prins op het witte paard. Leuk en aardig, maar in de werkelijkheid is natuurlijk niet iedereen hetero. Hierom bedachten de programmamakers finally een oplossing. Want voor het nieuwe seizoen van Love Island UK mogen ook homoseksuele deelnemers zich opgeven.

De programmamakers beloven dan ook dat dit we in dit nieuwe seizoen “de meest diverse groep aller tijden” terug gaan zien. Wel staat er in de beschrijving dat ze op zoek zijn naar vrouwen die op vrouwen vallen en mannen die op mannen vallen. Makes sense, want anders zou het wel heel ingewikkeld worden om het programma in goede banen te leiden. Met al die herkoppelingen en verschillende mogelijkheden qua koppels… Dat wordt een flinke constructie.

Nog meer diversiteit

Ook die jaloersmakende strakke lijven in bikini zijn vanaf het nieuwe seizoen van Love Island UK verleden tijd. Een mega afgetraind figuur is volgens de programmamakers dan ook geen harde eis meer. En ook daar worden we héél erg blij van.

Wanneer het diverse seizoen van Love Island in Nederland te zien is, dat is helaas nog niet duidelijk. Wel kregen de programmamakers zo'n 100.000 inschrijvingen voor het programma. Dat lag niet alleen aan de diversiteit van de deelnemers, maar aan de wijze waarop ze deelnemers wisten te vinden. De makers van het programma sloten namelijk een deal met de datingapp Tinder, waardoor het grootste gros van de deelnemers zich via deze weg aanmeldde voor het programma.

Bron: ITV, Love Reality | Beeld: Love Island UK

Laatste nieuws