Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zien: The Serpent op Netflix met Nederlands randje

De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en heeft een Nederlands tintje!

The Serpent

Wie fan is van films en series die op waargebeurde verhalen gebaseerd zijn, zal vast en zeker ook fan worden van de nieuwe Netflix-serie The Serpent. De serie is van dezelfde regisseur als die van The Missing en belooft nu al veel goeds.

Nederlands tintje

The Serpent gaat over Charles Sobhraj, een man die tijdens de jaren' 70 maar liefst 20 jonge toeristen uit het westen zou hebben vermoord. Zijn vriendin Marie-Andree Leclerc zou hem daarbij geholpen hebben. De eerste twee toeristen die in de trucjes van het stel trapten waren twee Nederlanders, namelijk Henk Bintanja en Cocky Hemker (gespeeld door Ellie de Lange en Armand Rosbak).

Verhaal

En deze twee toeristen zijn niet het enige Nederlandse tintje aan de serie, want het verhaal draait ook om de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg die op de ambassade in Bangkok werkt. Hij is door de ouders van de vermoorde toeristen op de hoogte gebracht en gaat daarna opzoek naar de moordenaar. Helaas wordt Herman niet echt gespeeld door een Nederlander, maar dat maakt het verhaal niet minder leuk.

Reactie

Verwacht wordt dat de serie een groot succes zal worden, tenminste, dat is wat Herman Knippenberg zelf denkt. “Het is gedramatiseerd, maar de feiten kloppen. We hebben moeten vechten tegen de bureaucratie en de desinteresse van de Thaise overheid. Maar we hebben uiteindelijk gewonnen. Zonder ons doorzettingsvermogen waren er nog meer mensen vermoord”, aldus de Nederlandse held tegenover Tubantia.

Lifestyle
  • Serietotaal
  • The Serpent, YouTube