Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Omar Sy over Lupin: 'Vermaak met goed geschreven karakters, dat hebben we allemaal wel even nodig in deze tijden'

Zo is het maar net!

Omar Sy

Lupin is momenteel een van de populairste series op Netflix. Omar Sy neemt de rol van de galante dief Assane Diop voor zijn rekening in de serie. Aan Elegance vertelt de acteur meer over de serie en waarom hij de rol van Assane Diop aannam.

Rol Lupin

Lupin is een regelrechte hit op Netflix. Veel fans kunnen dan ook niet wachten tot ze de serie verder kunnen kijken. Maar al voordat bekend werd dat Lupin een hit zou worden, was het spelen van Assane Diop voor Omar een droom die uitkwam. "Het begon met de wens om samen te werken met Gaumont, de eerste en dus oudste filmmaatschappij ter wereld" begint de acteur.

"Ze kwamen met een zeer zeldzame vraag: ‘Wat wil jij?’ Al snel bleek Lupin het perfecte personage. Als ik Brits was geweest, had ik James Bond willen zijn, dus dan maar het beste Franse alternatief. Het heeft ook alles in zich. Mogelijkheden voor drama, actie, lichtheid, verleiding, romantiek. Je kunt dat allemaal spelen, wat voor een acteur geweldig is."

Fan van de boeken

Ook deelt Omar dat hij al groot fan was van de boeken van Maurice Leblanc, degene die Arsène Lupin, Gentleman Burglar schreef, voordat hij in de serie zou spelen. "Zoals elke Fransman kende ik Lupin, maar alleen als fenomeen. Je kunt hem 't beste vergelijken met Kuifje. Veel actie, iedereen kent 'm en hij staat synoniem met avontuur. Het is ook geschikt voor het hele gezin zonder kinderachtig te zijn."

"Vermaak met goed geschreven karakters en een paar onverwachte twists, dat hebben we allemaal soms wel even nodig in deze tijden." En zo is het maar net!

Lupin deel 1 is nu te zien op Netflix. Deel twee van Lupin staat gepland in de zomer van 2021.

Het hele interview met Omar Sy lezen? Je leest het in de nieuwe Elegance die nu in de winkel ligt. Wil je liever niet de deur uit? Bestel hem dan HIER.

Misschien ook voor jou:
Dit is alles wat we weten over seizoen 1 deel 2 van Lupin
Showbizz
  • Elegance
  • BrunoPress
  • YouTube