Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Beyoncés trainer deelt zijn geheimen voor een gezonder leven

Een lichaam als dat van Beyoncé? Sign us up!

Beyoncé trainer

Dat Beyoncé altijd in topvorm is, weten we allemaal. Maar nu krijgen wij die kans ook om zulke curves te krijgen De personal trainer van Beyoncé en Jay-Z onthult een paar handige tips voor een gezonde levensstijl.

Verschillende factoren

Marco Borges is onder andere bedenker van de 22 Days Nutrition en 22 Days Vegan Challenge. In een interview deelt hij zijn geheimen, waar ook Bey en Jay zich dagelijks aan houden. "Het gaat niet alleen om hoe je eet en ook niet alleen om hoeveel je sport. Er zijn verschillende factoren die daarbij komen kijken", verklapt hij aan E! News.

Benieuwd hoe je net zo fit en bootylicious blijft als Queen B? Hieronder lees je dé ultieme vijf tips van haar personal trainer.

Tips

1. Liefde
"Het komt vaak voor dat mensen eten omdat ze verdrietig of boos zijn. Vaak, héél vaak, heeft het er mee te maken dat ze liefde tekort komen of niet genoeg support in hun leven hebben. Zorg er daarom eerst voor dat je zelf lekker in je vel zit en goede mensen om je heen hebt."

2. Stress
"Als je gestrest bent, verhoogt het cortisolgehalte in het lichaam, waardoor je lichaam vet sneller en langer vasthoudt. Alles wat je eet komt er dan sneller aan. Focus er daarom op om de beste versie van jezelf te zijn. Probeer niet iets te zijn wat je niet bent, maar alleen jezelf. Als je dat eenmaal kunt, wordt alles in het leven makkelijker, ook gewicht verliezen."

3. Wees bewust
"Niemand zal dik worden van een koekje, chipje of frisdrank. Maar wel van de psychologische gevolgen: als je eenmaal begint, heb je het gevoel dat je de hele zak leeg moet eten. Daarom zeg ik altijd: blijf aanwezig en snap wat je in je lichaam stopt."

4. Verander gewoontes
"Als je elke dag om vier uur een snack attack hebt en standaard naar een KitKat grijpt, is het een gewoonte geworden. Ook al wil je het liever niet, vaak doe je het dan toch. Begin daarom worteltjes mee naar werk te nemen. En loop een blokje om als je een kwartiertje pauze hebt, terwijl je lekker met een vriend(in) belt. Wat je ook doet, begrijp het gevolg van gewoonten en probeer deze te verbeteren. Als je dat kunt, ben je al een heel eind."

5. Maak sport een deel van je leven
"Ik hoor vaak: 'Celebs zijn rijk en beroemd en hebben daarom toegang tot alles wat ik niet heb.' Maar dat is een slecht excuus. Beyoncé en Jay-Z werken dag en nacht, hebben een dochter en een tweeling waar ze tijd mee willen doorbrengen, maar vinden tussen hun drukke schema door alsnog de tijd om te sporten. Omdat ze er moeite voor doen, het gebeurt niet vanzelf. Dat kan iedereen. Maak het een deel van je leven, al is het maar een half uurtje per dag."

Misschien ook voor jou:
Beyoncé onder vuur tijdens optreden bij herdenking Kobe Bryant
Showbizz
  • Happy in Shape
  • BrunoPress, Instagram