Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Handig: zó kom je van die vervelende groepsgesprekken op Instagram af

De groepschats kunnen niet alleen heel irritant, maar ook gevaarlijk zijn.

groepsgesprekken Instagram

Voor Instagram-liefhebbers vast een herkenbaar issue: denk je dat je een spannend nieuw berichtverzoek hebt, is het weer zo’n vervelende spamgroep. Gelukkig kan je dit gewoon uitschakelen.

De plaag

Het klinkt misschien wat overdreven maar het is een ware plaag: de spamgroepen op Instagram. Je kunt al bijna niet meer je chats openen zonder dat er een nieuw verzoek klaar staat. Ongevraagd ben je weer in een groep belandt waar je helemaal niet in wil zitten. Sterker nog, bijna iedereen wordt ongevraagd aan zo’n chat toegevoegd.

Dit lijkt misschien allemaal heel onschuldig en vooral heel irritant. Toch zitten er ook gevaren aan die groepsgesprekken. De chats worden aangemaakt door robots die je naar hun website willen lokken met een link. Het klikken op die link is nou juist wat je niet moet doen. De link kan je namelijk naar gewelddadige video's brengen. Sterker nog, er wordt via de links soms flink veel geld geëist. Lekker blijven negeren dus!

Oplossing 

Naast het negeren en verwijderen van de berichten, is er ook iets wat je kunt doen om helemaal geen vreemde groepsverzoeken meer te krijgen.

Als je er voorgoed van af wil zijn kun je naar je instellingen gaan, je klikt op meldingen, daarna op privé berichten en vervolgens zet je de groepsverzoeken uit. Daarnaast is het ook altijd een goed idee om het profiel dat het verzoek stuurde te rapporteren. Easy peasy!

Misschien ook voor jou:
Zien: dít zijn de nagellaktrends van 2021 
Lifestyle
  • Flair
  • BrunoPress