Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yolanthe Cabau: 'Ik kan terugkijken op een huwelijk waarin we elkaars beste vrienden waren'

Yolanthe kijkt met een positieve blik terug op het verleden.

Yolanthe

Ze lanceerde onlangs haar eigen platform Cabau Lifestyle en voelt zich op dit moment fysiek en mentaal sterker dan ooit. Met Grazia kletst Yolanthe Cabau over haar toekomstplannen én blikt ze terug op haar verleden.

Scheiding

Over de scheiding met Wesley Sneijder heeft Yolanthe publiekelijk nooit veel gesproken. Naar eigen zeggen is dit altijd al een bewuste keuze geweest. "Ik denk dat iedereen die uit elkaar gaat, hoopt dat je op een liefdevolle manier met elkaar om kan blijven gaan, zeker in het belang van de kinderen", begint Yolanthe.

Ex-lover Wesley beschreef in zijn biografie dat er geen druk op de scheiding tussen het tweetal ligt. Wat voor Yolanthe vooral belangrijk is, is dat er vooral niet te veel negativiteit ontstaat. “Ondanks alles wat er gebeurde, wilde ik niet met ruzie en gedoe uit elkaar gaan. Voor ons niet, maar ook niet voor de kleine. Er is een tijd voor alles, wat er ook gebeurt in de toekomst."

Liefdevol

Hoewel Wesley in zijn boek wel het een en ander over de scheiding deelde, is Yolanthe hier totaal niet mee bezig. “Ik ben in veel dingen een open boek, maar op dit vlak ben ik erg beschermend. Ik vind het niet fijn om dingen met de wereld te delen die een ander pijn kunnen doen. Wat win ik daarmee? Helemaal niks, want ik heb het al doorgemaakt en ik moet ermee dealen."

Die positieve blik heeft Yolanthe gekregen door de manier hoe ze is opgegroeid. "Mijn moeder is enorm vergevingsgezind. Zij kijkt altijd naar het positieve, soms zelfs een beetje te veel. In mijn kindertijd heb ik veel ellende bij mijn ouders gezien. Als je later zelf in een bepaalde situatie zit, schrik je daar onbewust misschien niet meer zo van, omdat je het al kent."

Het is dan ook Yolanthe's kracht om haar huwelijk met Wesley van de positieve kant te bekijken. "Gelukkig kan ik terugkijken op een huwelijk waarin we ondanks alles elkaars beste vrienden waren. Het was echt. Dat koester ik voor het leven.” Wauw!

In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Yolanthe Cabau. We kletsen met Yolanthe over haar eigen lifestyle-app en platform, haar nieuwe film Just Say Yes en blikken terug op een aantal heftige momenten uit haar leven. Vanaf morgen in de winkel!

Misschien ook voor jou:
Yolanthe Cabau openhartig over heftige periode: 'Alsof de grond onder je wegzakt'
Showbizz
  • Grazia (Anette de Vries)
  • Fotografie: Feriet Tunc | Styling: Brigitte Kramer | Visagie: Melek Dolgun| Haar: Michela De Simone voor Moroccainoil, Lanza en Kevin Murphy