Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bas Smit doet een boekje open over zijn Instagram verdiensten

De influencer heeft inmiddels zo'n 800 duizend volgers.

Bas Smit

Bas Smit gaat keihard op Instagram. De hilarische man van Nicolette van Dam heeft inmiddels 800 duizend volgers en post dagelijks de meest hilarische foto's en video's. Enne, naar eigen zeggen verdient hij hier een flink zakcentje aan.

Groot bereik

Onlangs toverde Bas zijn huis nog om tot een heus winterparadijs – inclusief skihut, gondel en glühwein-barretje. De influencer nam zijn volgers mee in dit proces en liet vervolgens verschillende Nederlandse artiesten optreden in zijn eigen tuin. Naast zijn populaire wintertuin deelt Bas ook regelmatig video's van zijn inmiddels bekende schilpadden.

De schilpadden legden een ei, waar Bas samen met Nicolette vervolgens via Instagram ontzettend veel geld aan verdiende. Sterker nog: de twee hebben meer dan 600 duizend euro opgehaald met de diertjes en doneerden dit aan het Prinses Máxima Centrum.

In de podcast van Art Rooijakkers voor BNR vertelt Bas het een en ander over zijn verdiensten. Bas noemt zich naar eigen zeggen liever geen influencer, maar ziet zijn Instagram-account als "een winkeltje waar dagelijks duizenden mensen langslopen."

Verdiensten

Hoeveel Bas precies verdient aan zijn Instagram-account? Daar wil hij niet te veel over zeggen. Wel geven hij en Nicolette flink wat bedragen aan het goede doel. Zo konden ze het afgelopen jaar een miljoen euro doneren. "Wat dat betreft is het een miljoenenbusiness", doet Bas uit de doeken.

Wat Bas aan zijn berichten op Instagram verdient, houdt hij een beetje in het midden. "Toen ik 30 duizend volgers had, had ik als grapje: het is 25.000 euro of anders niet. Dat is een soort running gag geworden. Toen kwamen er letterlijk deals van 17.000 euro en 20.000 euro en heb ik iedere keer 'nee' gezegd. En dat is best gek", legt hij uit.

"Daardoor zorg je er wel voor dat je het lekkerste meisje van de klas bent. En uiteindelijk wil iedereen het lekkerste meisje van de klas. Want als je afgelebberd bent door al die merken, dan kun je het wel shaken."

Misschien ook voor jou:
Zien: Bas Smit heeft enorme kerstverrassing voor Nicolette van Dam
Showbizz
  • BNR's Big Five
  • BrunoPress