Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zien: Geraldine Kemper komt met aangrijpende serie

De blondine wil met haar nieuwe serie een taboe doorbreken.

Geraldine Kemper

Geraldine Kemper komt met een indrukwekkende serie over vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel geweld. Met de gloednieuwe serie, Geraldine en de Vrouwen, wil de presentatrice het taboe rondom dit onderwerp doorbreken.

Geraldine

Volgens de blondine is seksueel geweld een enorm taboe. "Er wordt weinig over gesproken, terwijl het heel veel gebeurt. Ik ben zó trots op deze zes vrouwen, die met hun verhalen en strijd om van hun trauma af te komen, een voorbeeld zullen zijn voor vele", aldus de trotse presentatrice.

Serie

De blondine zal in de aangrijpende serie zes vrouwen volgen die door seksueel geweld een post traumatische stress stoornis (PTSS) hebben ontwikkeld. De dames hebben veel last van herbelevingen en angststoornissen. Daarnaast kampen de vrouwen soms met suïcidale gedachten, hebben ze moeite met vertrouwen en slapen ze slecht.

Geraldine gaat samen met de dames naar Kroatië waar zij met behulp van therapie en psychologen hun PTSS proberen te bedwingen. Ook na de reis zullen deze vrouwen nog een jaar lang worden gevolgd en begeleid.

Vanaf 18 oktober om 22.30 zal Geraldine en de Vrouwen te zien zijn op RTL 4.

Misschien ook voor jou:
Zo ziet het zusje van Geraldine Kemper eruit
Showbizz
  • RTL
  • Brunopress