doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Omg: zoveel insecten zitten er blijkbaar in je kerstboom

Dit wil je eigenlijk helemaal niet weten.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Bad Moms

Heb jij een echte kerstboom? Hartstikke gezellig, maar er is misschien één ding dat je liever niet wil weten...

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Insecten

We vallen maar gelijk met de deur in huis. Tijdens de kerstperiode heb jij, de gelukkige eigenaar van een echte kerstboom, er zo'n 25.000 huisgenoten bij.

Waar je aan moet denken? Laten we beginnen met luizen, mijten, motten, springstaarten en spinnen. Enne, dan hebben we nog niet eens alle mogelijke diersoorten die graag in een boom verblijven, opgenoemd.

Paniek

Voor degene die nu angstaanjagend naar de kerstboom staart: geen paniek. De diertjes blijven meestal op hun plek in de boom. De ongewenste huisgenoten hebben namelijk geen enkele reden om de kerstboom te verlaten, want ze verkeren in diepe slaap. In een vredige winterslaap om precies te zijn.

Wanneer worden de huisgenoten vervelend? Wellicht al bij de gedachte dat ze er zijn... In dat geval hebben wij twee tips. Ten eerste: zet de boom eerst een paar dagen in de schuur én schud de kerstboom goed uit voordat hij naar binnen mag.

Staat jouw boom al binnen? Zet dan niet de kachel te hoog, want anders denken de beestjes dat het tijd is om wakker te worden uit de winterslaap. En dat wil je niet!

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');