Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mariah Carey behaalt na 26 jaar bijzondere mijlpaal met kersthit All I Want For Christmas Is You

Make my wish come true…

Mariah Carey

I don’t want a lot for Christmas, there is just one thing I need… en voor Mariah Carey is dat die nummer één-notering. De zangeres bracht All I Want For Christmas 26 jaar geleden uit, maar wist met haar kersthit nooit nummer één te behalen in Britse Charts. Dit jaar kwam daar echter verandering in.

Britse charts

Jawel, na 26 jaar is het Mariah dan eindelijk gelukt om met All I Want For Christmas op nummer één te staan in de hitlijsten van het Verenigd Koninkrijk. Het kerstnummer, dat ze met niemand minder dan componist Walter Afanasieff schreef, behaalde tot nu toe niet eerder die nummer één-positie.

Fans van de zangeres vonden dat daar in 2020 verandering in moest komen. Via Britse social media voerden zij dan ook al weken campagne om dit voor elkaar te krijgen. Het initiatief kreeg veel media-aandacht, en inmiddels pronkt All I Want For Christmas op nummer één van de Britse Official Big Top 40.

Lekker cashen

Hoewel Mariah in de UK nooit eerder op nummer één stond met All I Want For Christmas, heeft ze niets te klagen over het bedrag dat ze elk jaar nog binnenharkt met haar kersthit.

Zo zou de zangeres volgens Daily Mail elk jaar nog zo’n 445.000 euro verdienen aan het nummer. En dan hebben we het alleen nog maar over het bedrag dat ze casht met radioplays, en Spotify- en YouTubestreams. Say what?!

Mariah brengt het nummer elk jaar ook weer live ten gehore en zou voor elk optreden zo’n 300.000 euro verdienen. Ka-ching!

Misschien ook voor jou:
Mariah Carey doet schokkende onthulling over Ellen DeGeneres
Showbizz
  • HLN
  • BrunoPress
  • YouTube