Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wat je nog niet wist over Emily in Paris 

In tegenstelling tot Emily, spreekt actrice Lily Collins wél français. 

Emily in Paris

Sinds Emily in Paris op 2 oktober verscheen op Netflix, heeft de serie our full undivided attention. Een tweede seizoen van de Netflix-knaller werd onlangs bevestigd, maar tot die tijd moeten we het maar even doen met deze fun facts over de show.

Lily spreekt wél Frans

Verwachten wel weg te kunnen komen met de Engelse taal in Paris was een enorme denk faux pas van Emily. Maar in tegenstelling tot haar karakter, spreekt actrice Lily Collins wel Frans.

Het schrijfteam woonde in Parijs voor research

Aan Glamour vertelde creator Darren Star dat het hele schrijfteam van Emily in Paris tijdelijk in Parijs woonde, zodat ze een authentiek verhaal konden schrijven. Hij wilde dat ze Parijs zouden ervaren, zodat ze hun ervaringen in Emily konden weerspiegelen.

Drie castleden woonden samen tijdens het filmen

Acteurs Lucas Bravo (Gabriel), Ashley Park (Mindy) en Samual Arnold (Julien) trokken bij elkaar in tijdens de opnames van de show. “Het was so much fun”, vertelde Lucas daar destijds over in een interview met Cosmopolitan.

Lucas Bravo was echt een chef

Personage Gabriel weet overduidelijk zijn weg in de keuken wel te vinden. Knap staaltje acteerwerk? Toch niet helemaal. De acteur werkte een aantal jaar geleden als souschef in een restaurant. Lucas voelde daarom ook meteen een klik met Gabriel toen hij het script van de show voor het eerst las.

Gossip Girl

Vroeg je je al af waar je Antoine Lambert van herkende en kon je je vinger er maar niet opleggen? Let us tell you! De acteur speelde Roman, de stiefvader van Blair Waldorf, in Gossip Girl. Daarnaast verscheen William Adabie ook nog in series als ER, The OC, Homeland en Ugly Betty.

Grey’s Anatomy

Acteur William is overigens niet de enige met een indrukwekkend CV. Ook actrice Kate Walsh zien we in de serie. Zij speelde Emily’s baas in Chicago en je kent haar waarschijnlijk als Addison uit Grey’s Anatomy en de spin-off Private Practice. De jongere generatie kent haar waarschijnlijk als Hannah Bakers moeder in 13 Reasons Why.

Verwacht in seizoen 2 nog meer love triangles

Of de liefdesdriehoek tussen Emily, Gabriel en Camille niet genoeg was? Non. Darren Star vertelde aan TV Line dat niets is wat het lijkt voor Emily. “In seizoen 2 zullen een aantal interessante en verrassende relaties ontstaan.”

Lifestyle
  • Bed Threads, Cosmopolitan
  • Emily in Paris