Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Emily onthult wat ze in het tweede seizoen van Emily in Paris aan zichzelf gaat veranderen

Volgens actrice Lily Collins gaat seizoen deux van Emily in Paris er heel anders uitzien.

Emily in Paris

De Netflix-hit Emily in Paris is nog geen maand uit en wij kunnen al niet wachten tot we seizoen nummer deux kunnen bingen. Ook Lily Collins, aka Emily in de serie, blikt alvast vooruit op een vervolg.

Kritiek

Hoewel de serie wereldwijd een énorme succès was, viel de serie niet bij iedereen in de smaak. Vooral in Frankrijk zelf, waar Emily in Paris zich afspeelt, waren kijkers niet onder de indruk. De ophef ontstond vooral omdat de serie volgens velen te veel Franse clichés zou bevatten. De Fransen vinden dat de Amerikaanse serie Frankrijk en haar bewoners wel heel erg stereotypeert. In de serie zijn namelijk bijna alle Fransen verwaand.

Daarnaast roken ze aan de lopende band sigaretten, hebben geen work ethic en zijn al-le-maal gemeen. Ze lopen nog net niet dag en nacht met een baguette in hun hand. "Geen cliché wordt gespaard, ook niet de meest wanhopige", schreef een recensent van het Franse Première.

Reactie 'Emily'

"Het is niet altijd makkelijk om zulke kritiek te lezen", vertelt actrice Lily aan Vogue Arabia. "Maar het is ook een gift: je krijgt de kans om te verbeteren."

Zo wil Lily het verhaal van Emily verder ontwikkelen en voor iets meer diepgang zorgen. De producenten van de serie waren het daar helemaal mee eens vertelt zij. "Dat is heel erg rewarding en empowering."

Liefdesbrief aan Parijs

Eerder reageerden bedenker Darren Star en acteur Lucas Bravo – aka Gabriel – al op de kritiek. Zo zeiden zij dat de serie juist een 'liefdesbrief aan Parijs is' en dat de show slechts één invalshoek laat zien – die van Emily. "Je moet een visie kiezen. Franse critici begrepen niet dat het maar één visie is. Ze zeggen: 'Oh dat is niet wat Parijs is', en dat klopt ook. Paris is many things", legde Lucas uit.

Seizoen deux

Wij zijn heel benieuwd hoe het tweede seizoen van Emily in Paris eruit zal gaan zien. Hoe gaat Emily reageren op het berichtje van Camille? Raken Gabriel en Emily happily in love? En nog belangrijker: houdt Emily haar droombaan of gooit Sylvie roet in het eten? We need answers.

De bedenker van de serie verklapte onlangs al het een en ander. "In het tweede seizoen zal Emily meer deel uitmaken van de wereld om haar heen. Ze zal meer een inwoner van de stad zijn. Ze zal meer met beide voeten op de grond staan. Ze leeft daar." Wij zijn in ieder geval très excited.

Misschien ook voor jou:
Lily Collins geeft leeftijdsfout op hilarische manier toe: ‘Emily is geen 22 jaar’
Lifestyle
  • Emily in Paris