Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

ACNE lanceert collectie voor travestieten en cross-dressers

Zweeds modelabel ACNE is onlangs wel een heel interessante samenwerking aangegaan. Samen met het tijdschrift Candy beslo...

ACNE lanceert collectie voor travestieten en cross-dressers

Zweeds modelabel ACNE is onlangs wel een heel interessante samenwerking aangegaan. Samen met het tijdschrift Candy besloot het label een collectie te lanceren voor travestieten en cross-dressers (hetero mannen die zich kleden als vrouwen).

De capsule collectie is inmiddels af. Hoewel je misschien glitters, korte rokjes en diepe decolletés zou verwachten, bestaat de collectie uit drie androgyne overhemden.

De overhemden zijn verkrijgbaar in zijde crêpe en Italiaans denim. Bovendien zijn de twee verschillende stijlen leverbaar in een gebleekte en een stonewashed variant. De overhemden kregen namen uit de serie Dynasty en heten daarom Alexis, Sammy Jo en Krystle.

De creative director van ACNE is trots op de speciale capsule collectie: ‘De collectie is speels en viert diversiteit. We zoeken hiermee het spanningsveld op tussen man en vrouw en kijken wat er gebeurt als je dingen wat verschuift. Ik heb altijd al zoiets voor ACNE willen ontwerpen.’

Het resultaat is misschien minder spectaculair dan de kop zou doen vermoeden. Toch is het een slimme zet van ACNE. Het label komt op deze manier iedere mogelijke doelgroep tegemoet.