Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Afvallen? Tips van dé personal trainer

Personal trainer Carlos Lens werkt al jaren met diverse BN’ers. Onder anderen Anouk, Danie Bles, Linda de Mol, Chantal J...

Afvallen? Tips van dé personal trainer

Personal trainer Carlos Lens werkt al jaren met diverse BN’ers. Onder anderen Anouk, Danie Bles, Linda de Mol, Chantal Janzen en Bridget Maasland maken gebruik van zijn diensten en werken zich onder aanmoediging van Carlos flink in het zweet om er goed uit te (blijven) zien.

Heb jij voor het nieuwe jaar het goede voornemen om wat meer in shape te raken? Lees dan snel de 10 tips die Carlos voor de Grazia-lezeressen heeft opgesteld!

1. Eet na ontbijt, lunch en avondeten steeds een tussendoortje. Dat voorkomt schommelingen in de bloedsuikerspiegel en dus energiedips.

2. Beperk je tot twee koolhydraatmaaltijden per dag, waarvan er eentje bestaat uit fruit (dat zijn namelijk ook koolydraten: drie glazen jus d’orange staan bijna gelijk aan een bord pasta!).

3. Eet vlees, kip en vis zoveel mogelijk los van je koolhydraten, dat verteert beter. Een vegetarische pasta is bijvoorbeeld gezonder dan kipfilet met rijst (eiwitten + koolhydraten).

4. Ga één keer per week los. Patatje oorlog, chocolade, frikandellen, I don’t care! Op die manier choqueer je het lichaam, waardoor de verbranding extra wordt aangewakkerd.

5. Kies een sport die bij je past en waaraan je lol beleeft. Heb je een hekel aan fitness? Ga dan voor zumba, bodypump of kickfun.

6. Stel realistische doelen. Staar je niet blind op de dunste meisjes op de catwalk. Dat is bijna topsport.

7. Focus je op curves. Rondingen in het lichaam zijn veel mooier dan alleen maar dun willen zijn.

8. Een personal trainer is een luxe, geen must. Maar vreemde ogen dwingen, dus een klasje is een goed alternatief. Wil je toch getraind worden? Wees kritisch in je keuze voor een sportschool. Leg je doelstellingen neer en informeer naar de mogelijkheden om daarbij begeleid te worden met een goed schema.

9. Maak van gezond eten en sporten een way of life. Dat voorkomt dat je alleen maar lijnt na de feestdagen of vlak voor het bikiniseizoen.

10. Als je eten niet meer proeft, stop dan (dus: vijf winegums in plaats van die hele puntzak).

Beeld: ANP