Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jurk van Marilyn Monroe levert miljoenen op

De wereldberoemde opwaaiende jurk van Marilyn Monroe is zaterdag voor ruim 5,6 miljoen dollar van eigenaar gewisseld. De...

Jurk van Marilyn Monroe levert miljoenen op

De wereldberoemde opwaaiende jurk van Marilyn Monroe is zaterdag voor ruim 5,6 miljoen dollar van eigenaar gewisseld. De witte jurk uit de film The Seven Year Itch werd verkocht tijdens een veiling in Los Angeles. Wie het kledingstuk heeft gekocht, is volgens CNN nog niet bekend.

De jurk uit de legendarische filmscène waarin het blonde icoon over een rooster van de New Yorkse metro liep, maakte deel uit van de collectie van Debbie Reynolds. De zangeres en actrice verzamelde tientallen filmkostuums en -attributen met het idee een museum te beginnen. Toen bleek dat die plannen niet doorgaan, besloot Reynolds de wereldberoemde spullen van de hand te doen.

De inmiddels 79-jarige Reynolds was in tranen toen de jurk van Monroe onder de hamer ging. Het veilinghuis had verwacht dat het kledingstuk zo’n twee miljoen dollar op zou brengen. Het bedrag van ruim 5,6 miljoen dollar is een record; nooit eerder werd zo veel neergeteld voor een japon van de actrice. Tot zaterdag bracht de jurk die Monroe droeg toen ze Happy Birthday zong voor president John F. Kennedy het meest op, ruim 1,2 miljoen dollar.