Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Topfotograaf in opspraak om naaktkalender

Topfotograaf Oliviero Toscani, vooral bekend vanwege zijn controversiële Benettonfoto’s, is wederom in opspraak. Met zij...

Topfotograaf in opspraak om naaktkalender

Topfotograaf Oliviero Toscani, vooral bekend vanwege zijn controversiële Benettonfoto’s, is wederom in opspraak. Met zijn nieuwste kalender Genital Triangle, waarvoor hij foto’s maakte van vrouwen met enorm veel (blond, rood of bruin) schaamhaar, gaat hij volgens velen nu echt te ver.

Een van Toscani’s foto’s voor Benetton

Met name in Italië zorgde de kalender voor veel opschudding. Italiaanse feministen dienden bovendien een officiele klacht in en willen dat de kalender verboden wordt. ‘We zijn woedend om deze zoveelste poging het lichaam van de vrouw te gebruiken voor publiciteit’, zo meldden ze.

Een van Toscani’s foto’s voor Benetton

Toscani neemt de kritiek tot nog toe niet al te serieus. ‘Er zijn nog veel ergere kalenders vol foto’s van sexy vrouwen die zich blootgeven. Mijn foto’s zijn totaal niet duivels. Ze laten slechts een prachtig gezond deel van het lichaam zien…

Mijn foto’s zijn juist anders dan de doorsnee modefoto’s, waarbij vrouwen met rode lippenstift op hoge hakken lopen en alles laten zien behalve hun kruis, de ware kern van verleiding’, aldus de fotograaf.

Een van Toscani’s foto’s voor Benetton

Bekijk hier een van de foto’s uit de kalender.