Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De straf voor het stelen van sexy foto’s van Manon Thomas?

De man die pikante foto’s van Manon Thomas op het web heeft gezet, moest vrijdag in de rechtbank verschijnen. Er werd ee...

De straf voor het stelen van sexy foto’s van Manon Thomas?

De man die pikante foto’s van Manon Thomas op het web heeft gezet, moest vrijdag in de rechtbank verschijnen. Er werd een taakstraf tegen hem geëist en hij moet een schadevergoeding betalen.

In 2007 verschenen op het internet blootfoto’s van Manon Thomas die niets te raden over lieten. De privéfoto’s zijn van haar computer gestolen door een buurtbewoner en die zette ze vervolgens op het wereld wijde web.

Vrijdagmiddag moest de man die ervan verdacht werd de foto’s te hebben gestolen, Peter F., in de rechtbank verschijnen. Hij bekende dat hij de foto’s van Manons computer heeft gestolen, maar zijn advocaat gaf aan dat dat toen niet strafbaar was. Peter F. zou de foto’s al in 2005 van haar computer hebben gestolen en toen waren er nog geen wetten rondom cybercrime.

Er werd een taakstraf van 180 uur, een maand voorwaardelijke gevangenisstraf, een boete van 250 euro en een schadevergoeding van 5000 euro tegen Peter F. geëist. De rechter doet over twee weken uitspraak.