Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Our Favourite To Follow: Mo Anwar

Mo Anwar mag eigenlijk niet ontbreken in het rijtje van favorieten om te volgen. Hij weet als eerste de fashionable nieu...

Our Favourite To Follow: Mo Anwar

Mo Anwar mag eigenlijk niet ontbreken in het rijtje van favorieten om te volgen. Hij weet als eerste de fashionable nieuwtjes en schroomt niet om deze met zijn followers te delen.

 

Foto: Narayana SewWat doe je in het dagelijks leven?

“Ik werk bij Fuse Communication – een PR-bureau met onder andere klanten als Bobbi Brown, Prada eye wear en Ray-Ban.Zelf vertegenwoordig ik al onze modemerken en zorg ik dat in ze in het juiste medium terecht komen. Hier en daar probeer ik een aantal feestjes mee te pakken.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Heel cliché, maar het is wel waar: elke dag is anders! De ene dag sta ik bij een shoot waarbij items van eenklant van mij worden gefotografeerd, de volgende dag sta ik in Parijs bij een modeshow die gesponsord wordt door één van mijn klanten. Het is net een achtbaan! Maar altijd wel héél gezellig en inspirerend; het verveelt nooit.”

Waarom Twitter je?

“To be honest: het wordt je opgedragen! Vrijwel alles gebeurt op het internet; alleen plassen doe je nog op het toilet. Dankzij Twitter sta je heel erg dichtbij al die ontwikkelingen op het net.”

Wat is je leukste ervaring op Twitter?

“Mwa, ik heb niet echt een specifieke leuke ervaring die mij is bijgebleven op Twitter. Wat ik wel top vind is dat bijvoorbeeld de klantenservice van KLM erg zijn best doet op social media. Een keer ging er iets niet helemaal lekker en nadat ik dat getwitterd had kreeg ik een berichtje terug. Wat ik ook erg leuk vind aan Twitter is dat celebrities een stuk bereikbaarder lijken, doordat ze weleens twitpicjes versturen waarop ze écht zijn, zonder plamuurlagen en perfecte outfits.”

Heb je weleens een tweet verzonden waarvan je achteraf spijt had? En welke was dat dan?

“Nee, nee, nee. Ik let altijd heel erg op met wat ik tweet. Gelukkig drink ik niet, want sommige mensen willen dan nog weleens wat eruit gooien waar ze spijt van krijgen.”

Wie volg jij zelf graag op Twitter?

“Nou, dat zijn er een heleboel! De modemakers op Twitter voor mij zijn Bryanboy, Anna Dello Russo en ILFN. Voor een gezonde portie humor raad ik Jochem Myer en Stewie Griffin (Family Guy) aan. Qua celebrity nieuws zijn mijn favorieten Debby Nobel en Grazia. Stefano Gabbana tweet altijd de mooiste foto’s – het lijkt wel of die man altijd op vakantie is, en als ik een tijdje niet het woord bitch heb gehoord kijk ik bij @Junnited.”

Hoe zouden je vrienden/collega’s jou omschrijven?

“Grote mond, klein hartje.”

Foto: Stockholm.streetstyle.com

Als je voor één dag in het hoofd van een ander persoon zou mogen zitten, wie zou dat dan zijn?

“Op het moment heb ik dat voornamelijk met motten, ik haat ze. Ik zou wel willen weten waarom zij het zo nodig vinden om mijn spullen te ruïneren!

Maar in het hoofd van Milan Vukmirovic zou ik ook wel zitten. Die man bewijst echt dat ook mannen een multitasker kunnen zijn. Hij doet de Italiaanse L’Officiel Hommes, creativer director van Trussardi, is mode fotograaf, is het creatieve brein achter Collette en heeft ook nog eens zijn eigen concept store in Miami. Een cv waar je u tegen zegt dus!”

Heb je een verborgen talent?

“Die hou ik liever verborgen.”

Wat is je favoriete nummer op het moment?

“Uhmmmm nummer 69.. nee hoor, grapje…………(wil ook wel eens gebeuren op Twitter, dat mensen hun eigen interpretatie geven aan een tweet, terwijl iets helemaal niet zo wordt bedoeld). Anyhow, favoriete nummer: “Feeling Good van The DMC.”

Wie inspireert je het meest?

“Pfoe, van alles kan mij inspireren, variërend van een tekenfilm tot een salade.. Wat betreft personen zijn dat er een heleboel: Steve Mcqueen, Emmanuelle Alt, Stefano Tonchi en Olivier Lalanne.”