Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Beyoncé en Salma Hayek zetten zich in voor vrouwen

Onze wereld is weer een goed doel rijker, en wat voor één! Frida Giannini (de hoofdontwerper van Gucci), Beyoncé en actr...

Beyoncé en Salma Hayek zetten zich in voor vrouwen

Onze wereld is weer een goed doel rijker, en wat voor één! Frida Giannini (de hoofdontwerper van Gucci), Beyoncé en actrice Salma Hayek gaan zich inzetten voor de emancipatie van meisjes en vrouwen.

Het project heet Chime for Change en is een initiatief van Gucci. Chime betekent zoiets als ‘rinkel’ of ‘maak geluid’. Maak geluid voor verandering dus. De emancipatie van vrouwen wordt onder meer onder de aandacht gebracht door middel van een serie korte films, waarin Salma vertelt en waarbij filmmuziek van Beyoncé te horen is.

Chime for a change zet zit in voor vrouwen overal op de wereld, waarbij de focus ligt op educatie, gezondheid en rechtsspraak. In de campagne zijn bijvoorbeeld een meisje te zien dat vecht voor het recht op educatie in Pakistan en vrouwen die stijden tegen geweld in India, maar ook in Ierland en de Verenigde Staten.

Kort samengevat, aldus de website chimeforchange.org:

“Chime for change is a community of people working to promote education, health and justice for every girl, every woman, everywhere.”

Meer informatie? Kijk even op www.chimeforchange.org