Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Prins Friso naar Nederland gebracht

Prins Friso is vanuit het Wellington Ziekenhuis in Londen overgebracht naar Nederland, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst...

Prins Friso naar Nederland gebracht

Prins Friso is vanuit het Wellington Ziekenhuis in Londen overgebracht naar Nederland, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De prins blijft onveranderd in een toestand van een 'zeer gering bewustzijn', die nog steeds wordt omschreven als "zorgwekkend", maar verdere behandeling in een ziekenhuis is niet noodzakelijk meer.

Daarom wordt er nu naar mogelijkheden op lange termijn gekeken voor zijn verzorging in Nederland of het Verenigd Koninkrijk. De opties hiervoor worden de komende tijd onderzocht.

Friso is dinsdag aangekomen op Huis ten Bosch, waar zijn gezin komende zomer ook zal verblijven. Daar zal een medisch team onder leiding van professor Jan van Gijn en Dr. Michael Kuiper hem verzorgen.

In de verklaring staat dat de koninklijke familie het medische team van het Wellington Ziekenhuis hartelijk dankt ''voor de uitstekende en toegewijde verzorging''.

Prins Friso raakte in een coma nadat hij op 17 februari 2012 tijdens zijn skivakantie in het Oostenrijkste Lech bij het off piste skiën getroffen werd door een lawine.

Bron: Koninklijk Huis - Beeld: ANP