6x Beautyproducten die je het beste in de koelkast kunt bewaren

Kasten, lades en misschien wel heel je bureau vol. Het uitstallen van je beautyproducten kans soms een heel gedoe zijn....

Kasten, lades en misschien wel heel je bureau vol. Het uitstallen van je beautyproducten kans soms een heel gedoe zijn. Toch blijkt het dat je je stash meer kan verspreiden door je huis, zoals in de koelkast bijvoorbeeld! Dit zijn de producten die je daar het beste kunt bewaren:

Natuurlijke producten

De meeste producten bevatten conserveringsmiddelen, die ervoor zorgen dat de bacteriën wegblijven wanneer het product niet gekoeld wordt. Dit geldt niet voor de meeste biologische of natuurlijke producten. Hierdoor kun je deze het beste gekoeld bewaren.

Parfum

Ook parfum kan het beste bewaard worden in de koelkast. Zodra je de geur uit de buurt van hitte houdt, verleng je namelijk de levensduur van de actieve ingrediënten in de formule.

Oogcrème

Als je wallen of opgezwollen ogen wilt verminderen, kun deze plekken het beste koelen. De kou vernauwd de bloedvaten, wat de vloeistofstroom op de desbetreffende plekken (in het zachter weefsel) doet verminderen. Door oogcrème in de koeling te bewaren, creëer je hetzelfde effect en kun je direct je gezicht insmeren.

Gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers op gel-basis die geschikt zijn voor het hydrateren, kalmeren, en verzachten van de huid, kunnen het beste koel worden gehouden. In het bijzonder de maskers tegen de geïrriteerde, rode huid. De koelte vernauwt de haarvaatjes en zo roodheid verminderd.

Producten met actieve bestanddelen

Wanneer je een product met actieve ingrediënten hebt geopend, is het van belang om de zuiverheid en effectiviteit te beschermen. Producten met deze actieve bestanddelen zoals retinol, vitamine C, peptiden en hydrochinon moeten daarom koel bewaard worden.

Eyeliner

Voor het nauwkeurige werk, kun je je eyeliner potloden het beste zo’n tien minuten koelen voor het slijpen. Als je echt haast hebt, kun je ze ook even in de vriezer leggen.

 

Beeld: Sanoma Beeldbank

Laatste nieuws