9 x Beauty tricks die je nog niet wist

Helaas, niet elke vrouw is gezegend met een visagist die make-up perfect voor je aanbrengt. Dus om jouw leven een stukje...

Helaas, niet elke vrouw is gezegend met een visagist die make-up perfect voor je aanbrengt. Dus om jouw leven een stukje makkelijker te maken, zet Grazia een aantal tips en tricks op een rijtje.

1. Nagellak drogen

Je kent het wel: je hebt je nagels net gelakt, maar moet eigenlijk nog van alles doen. Maar dat gaat niet, want dan gaat je nagellak eraan en kan je weer van voor af aan beginnen. Vul een kom met ijs en water en leg je handen erin. Het koude water zorgt er, als het goed is, voor dat je nagellak sneller droogt.

2. Foundation vlekken

Foundation zorgt ervoor dat je in de winter ook net dat extra kleurtje hebt. Maar hoe irritant is het om foundation vlekken te krijgen op je witte shirt? Als je de vlek insmeert met scheerschuim en daarna in de was doet, zou de vlek er zo uit zijn.

3. Eyeliner aanbrengen

Niemand wil er á la panda uitzien. Met deze tip hoef je je daar geen zorgen om te maken. Zo doe je het: doe je oog dicht. Plaats doorzichtig plakband tegen je onderste wimperrand en laat het naar het uiteinde van je wenkbrauw lopen. Nu kan je heel makkelijk een lijntje langs het plakband trekken, zo lang als je wil.

4. Vollere lippen

Lippen als Kylie Jenner? Dat kan. Breng in het midden van je onderste en bovenste lip concealer aan. Laat vervolgens je vinger er overheen gaan, zodat het zich mengt met de warmte van je vingertop. Nog een vleugje nude lipgloss en voilá. Je lippen zouden nu ietsie voller moeten lijken.

5. Meer volume met eyeliner potlood

Houdt de punt van je kohlpotlood één seconde onder de vlam van een aansteker. Laat het vijftien seconden afkoelen. Nu is het meer een gel eyeliner. Hij is smeuïger en makkelijker aan te brengen.

6. Perfect wings

Om de perfecte eyeliner-wings te creëren op het ooglid, kan je een lepel gebruiken. Houdt de steel van je lepel tegen de buitenste hoek van je oog en trek vervolgens een lijn richting het uiteinde van je wenkbrauw. Draai vervolgens de lepel om, zodat je een mooie boog kunt tekenen. Zie hier een voorbeeld.

7. Mascara bijna op

Is je mascara bijna op en heb je moeite om het restje eruit te krijgen? Gebruik dan slaolie of babyolie. Giet er een druppeltje in en je zult zien dat je er weer even tegenaan kunt met je mascara.

8. Concealer

De beste manier om je concealer aan te brengen, is door middel van een driehoek. Begin de driehoek direct onder je wimperlijn en maak de punt bij de onderkant van je wang. Dit zorgt ervoor dat de roodheid afneemt aan de onderkant van je ogen en aan de zijkanten. Het lijkt zo of je gezicht wordt opgeheven.

9. Je haar dikker laten lijken

Iedere vrouw droomt van een bos krullen als Beyoncé. Echter is niet iedereen hiermee gezegend. Om te zorgen dat je haar er niet al te slap en futloos bijhangt, een gouden tip. Breng oogschaduw in dezelfde kleur als je haar met een kwastje aan op de plek van je scheiding. Hierdoor lijkt het of je net wat meer haar hebt dan normaal.

Beeld: Sanoma beeldbank

Laatste nieuws