Grazia Water Challenge: De after-foto’s

Op 7 januari begon de redactie van Grazia.nl vol goede moed aan de Grazia Water Challenge, naar aanleiding van het beric...

Op 7 januari begon de redactie van Grazia.nl vol goede moed aan de Grazia Water Challenge, naar aanleiding van het bericht ‘Dit doet 3 liter water per dag met je huid‘. In de derde week van onze missie om twee tot drie liter water per dag te drinken, waren de eerste veranderingen al te merken en nu kunnen we dan eindelijk de after-foto’s showen.

Before & after

Het is op de Grazia redactie een standaard beeld geworden: op bijna elke bureau staat wel een flesje water. Terwijl we elkaar er in het begin telkens aan moesten herinneren om water te drinken, kunnen we nu niet meer zonder. Ons lichaam is er aan gaan wennen. Vroeger konden we makkelijk een paar uur zonder iets te drinken doorwerken, nu zijn we na een uur allemaal uitgedroogd.

Maar de grote vraag waar iedereen op wacht: heeft het ook echt gewerkt voor onze huid? Bekijk de before & after foto’s hieronder.

Heather: “Ik ben van drie glaasjes water op een dag naar drie liter gegaan, een hele stap dus. Het eerste wat ik merkte: minder hoofdpijn, daar had ik regelmatig last van. Daarnaast heb ik opeens prachtige nagels. Ze zijn een stuk witter en breken niet meer af. In de laatste week kreeg ik drie keer de opmerking ‘wat heb jij een mooie huid’, waarvan ééntje zelfs van een make-upartiest. Kan natuurlijk toeval zijn, maar dat heeft nog nooit iemand tegen me gezegd!”


Zoé
: “Eén maand lang niets anders drinken dan 3 liter water en/of groene thee per dag? “Koud kunstje”, dacht ik zo. En dat was het ook. Ik drink sowieso bijna nooit frisdranken en voorverpakte vruchtensappen laat ik ook vaak links liggen. Toch waren er wel een aantal zwakke momentjes en had ik een Starbucks iced lattecraving of enorme trek in versgeperste jus d’orange. Maar helaas, die stonden op de black list. 

Na ongeveer twee weken waren de eerste verschillen duidelijk te zien. Mijn huid zag eruit alsof ‘ie een boost had gekregen. De rode plekjes en wallen werden minder en mijn huid ziet er ook niet meer dof uit. Dat is niet het enige waar verschil in is te zien, ook mijn nagels lijken meer te glanzen en zijn veel steviger dan voorheen!”


Bettina
: “Het lukte me maar niet om me elke dag aan 2 liter water te houden. Ik zie dus ook geen enorm verschil in mijn voor- en nafoto. Maarrr… Toen ik het een week lang wél goed volhield, zag ik meteen resultaat. Minder wallen en een veel minder droge huid, vooral mijn handen, die in de koude wintermaanden vaak erg droog zijn. Als ik binnenkort een feestje zou hebben, dan zou ik absoluut een week van tevoren weer een #graziawaterchallenge doen. Want je knapt er écht van op!”


Isabel
: “Water kwam niet echt voor op mijn drankenlijstje van koffie, thee en wijn. In het begin van de challenge was het dan ook flink wennen aan de twee liter per dag. De weg naar de wc kon ik dromen. Zelfs die naar de wc in de trein op weg naar huis (VIES!). Gelukkig verdween die acute plasdrang na een week of twee. Na deze maand, ziet mijn huid er niet zozeer beter uit, wel zijn mijn nagels een stuk witter en gezonder. En ik voel me lekkerder, schoner. Alsof je lichaam aan het einde van de dag is schoongespoeld. Dus dagelijks minimaal twee liter water it is!”


Carolien
: “In het begin ging het heel makkelijk en haalde ik makkelijk de twee liter. Na een week of twee werd het toch wel heavy om veel ‘saai’ water te drinken, dus besloot ik citroen en verse munt toe te voegen. Dat werkte! Toch hier en daar een cheatday en de laatste week ben ik vaak op 1,5 liter blijven hangen. Ik merk helaas niet dat ik een betere huid heb gekregen, wel dat ik door veel water drinken minder vaak hoofdpijn heb. Cheatdays voelden soms als enorme hangover-days, zonder ook maar een druppel wijn aan te hebben geraakt, haha. Of ik weer dagelijks twee liter probeer te drinken, kan ik niet beloven. Maar het vele water drinken hou ik er zeker in!”


Fleur
: “Plassen, heel veel plassen. Ik kon me soms gewoon niet concentreren omdat ik steeds moest plassen. Maar, ik ben nu wel fan van warm water met citroensap. Drink het elke dag en heb standaard een halve liter fles bij me. En qua gezicht/huid merk ik niet veel.. Had altijd al een droge huid en nu eigenlijk nog steeds. Merkte wel dat ik hoofdpijn kreeg als ik een keer niet (genoeg) dronk.”

Naomi: “Ik heb de afgelopen maand toch aardig wat vals gespeeld. Gezellig een drankje doen met vriendinnen en zo nu en dan een smoothie waren dingen die ik niet kon weerstaan. Halverwege de challenge kwam de motivatie weer een beetje terug en dronk ik ongeveer 1,5 liter per dag.

Of ik nu echt resultaat zie? Amper! Het is vooral moeilijk te zien omdat ik slecht door mijn nieuwe haarkleur heen kan prikken. Toch zijn mijn lippen een stuk minder droog en heb ik minder last van oneffenheden. Als iemand zou vragen of de challenge een aanrader is, zou ik zeker ja knikken! Als ik bij de anderen kijk, zie ik echt wel verschil. De volgende keer toch iets minder cheaten…

 

Laatste nieuws