Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De allerbeste filmkussen

De tien beste filmkussen op een rijtje. In films wordt er heel wat afgezoend. Vaak verlang je al de hele film naar hét m...

De allerbeste filmkussen

De tien beste filmkussen op een rijtje.

In films wordt er heel wat afgezoend. Vaak verlang je al de hele film naar hét moment waarop het gaat gebeuren. Maar wat zijn nou de mooiste en de meest romantische filmzoenen van de afgelopen jaren? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Gone with the WindDeze film met Vivien Leigh en Clark Gable mag zeker niet vergeten worden. Het mag dan wel een oude film zijn, de zoen is legendarisch geworden. Clark speelt een soldaat die voor een lange tijd afscheid moet nemen van zijn geliefde. Hij vraagt haar om een kus en Vivien geeft hem er eentje die hij de hele oorlog niet zal vergeten!

TitanicEén van de meest romantische en spannende films ooit. De spanning tussen Jack (Leonardo DiCaprio) en Rose (Kate Winslet) voelen we al de hele film. En dan... hét moment. Op het voorste stukje van de boot, net over de railing, geeft Jack de mooie Rose het gevoel dat ze vliegt. Ze draait haar hoofd en dan volgt de langverwachte, hartstochtelijke kus.

Pride and PrejudiceIn deze film laat de kus wel erg lang op zich wachten. Keira Knightley vertolkt in Pride & Prejudice de rol van de mooie Elizabeth. Misschien is het de spanning die ervoor zorgt dat de kus je hart een slag sneller laat slaan. Mr. Darcy en Lizzie geven elkaar pas in het allerlaatste shot van de film een zoen.

Bridget Jones’ DiaryDe net iets te dikke Bridget (Renee Zellweger) laat ons in deze film enorm lachen om haar idiote belevenissen. Zonder succes probeert ze af te vallen, te stoppen met roken en over haar liefdesverdriet heen te komen. In de laatste scène van de film zie je Bridget in haar slipje door de sneeuw rennen en valt ze in de armen van haar grote liefde Mark Darcy (Colin Firth).

Lady en de VagebondHij is een beetje flauw, maar wel legendarisch. Wie kent deze kus niet meer uit haar kinderjaren? Lady, de verwende Cocker Spaniel, wordt verliefd op Vagebond, een vuilnisbakkenras van de straat. Het verliefde ‘stel’ deelt een bord spaghetti en maakt lipcontact wanneer ze aan hetzelfde sliertje beginnen. Een echte zoen is het dus niet, maar wel leuk voor in het rijtje!

SabrinaEen oude klassieker en een ultieme Cinderella-story. Sabrina Fairchild is helemaal hotel de botel van David Larrabee, maar die ziet haar niet staan. Als Sabrina terug komt uit Parijs is ze veranderd in een prachtige, modebewuste jonge vrouw. De kus komt er, maar niet met David. Sabrina kiest zijn oudere broer Lionel en de vonken spatten er vanaf!

Sixteen CandlesDeze high school-film uit de jaren ’80 gaat over Samantha. Iedereen is haar zestiende verjaardag vergeten, de grootste nerd van de school is verliefd op haar en haar grote liefde heeft al een vriendin. De film heeft een echter happy ending: aan het eind van de film is er toch een verjaardagstaart en krijgt Samantha de zoen van haar leven terwijl het liedje Sixteen Candles begint te spelen. Singin’ in the RainIn deze film wordt er niet alleen gezongen in de regen. Het duurt even voordat Don (Gene Kelly) en Kathy (Debbie Reynolds) elkaar vinden, maar de zoen in de regen is overtuigend. En misschien is de reactie van Don nog wel beter dan de kus zelf. Hij begint spontaan te zingen en te dansen, en lacht van oor tot oor!

WitnessIn Witness is een kind getuige van een moord. Een politieagent neemt de jongen in bescherming en ontmoet zijn jonge moeder. De twee worden verliefd maar komen uit twee heel andere werelden. Ze leren elkaar van alles, maar kunnen vanwege hun verschillende afkomst niet met elkaar verder. De afscheidskus is mooi en emotioneel.

The NotebookDit prachtige en romantische verhaal over Noah en Allie mag absoluut niet ontbreken in de lijst. Er wordt heel wat afgezoend in deze film, maar de hartstochtelijke kus aan het einde van de film bewijst de onvoorwaardelijke liefde van Noah en Allie. Houd je van romantische films? Dan mag je deze absoluut niet missen!

Wat vind jij de mooiste filmkus? Laat het ons weten!