Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Angela Groothuizen schrijft kinderboeken

AMSTERDAM - Angela Groothuizen heeft er een nieuwe professie bij. Naast zingen en presenteren schrijft Angela tegenwoord...

Angela Groothuizen schrijft kinderboeken

AMSTERDAM - Angela Groothuizen heeft er een nieuwe professie bij. Naast zingen en presenteren schrijft Angela tegenwoordig ook kinderboeken. Maandag kwam haar debuut Paula& Khalilo uit. "Al jaren liep ik met het idee rond mijn eigen jeugdverhalen op papier te zetten" vertelt ze in De Telegraaf.

"Het zijn avonturen die ik in de basis zelf heb meegemaakt. Ik liep altijd met een vast vriendje op straat te struinen, altijd was er wel iets te beleven. Omdat de verhalen zijn gestoeld op mijn eigen belevenissen, had ik er totaal geen moeite mee ze op papier te zetten. Eerder was de tijd die ik ervoor beschikbaar had, wat aan de krappe kant. Daarom heb ik iedere vrije minuut benut om te schrijven. Dus dat was veel ’s avonds laat en op momenten dat ik anders vrij was geweest."

Mocht het boek in de smaak vallen, hoeft het vervolg niet lang op zich te laten wachten. "Ik had iets van 14.000 woorden geschreven en dat moesten er geloof ik 8000 worden. Hele avonturen moest ik eruit halen. Dat vond ik verschrikkelijk en moeilijk. Daarom heb ik hele strofes en hoofdstukken bewaard voor een volgend boek. Want ik moet zeggen dat ik de smaak van het schrijven wel te pakken heb."