Heftig: Actrice haalt €165.000 op voor strijd tegen anorexia

Actrice Rachael Farrokh lijdt aan extreme anorexia en weegt nog maar 18 kilo. Nadat de actrice tien jaar heeft gevochten...

Actrice Rachael Farrokh lijdt aan extreme anorexia en weegt nog maar 18 kilo. Nadat de actrice tien jaar heeft gevochten tegen de heftige ziekte, vroeg ze in een emotioneel filmpje mensen over de hele wereld om hulp. Dokters hadden de hoop al opgegeven, dus probeert ze het zelf. In 25 dagen tijd heeft Rachael ruim 165.000 euro opgehaald via de site gofoundme.com.

Tijd dringt

Op een gegeven moment kon de 37-jarige actrice niet meer voor zichzelf zorgen. Haar man Rod Edmondson moest noodgedwongen stoppen met zijn baan en nam de zorg voor zijn vrouw op zich. “Racheal is een geweldige vrouw die altijd anderen op de eerste plaats zet. Maar nu heeft zij een keer hulp nodig”, laat hij weten. “De tijd dringt en ik wil de belangrijkste persoon in mijn leven niet verliezen.”

Eigen schuld

Racheal had ooit een gezond gewicht van 57 kilo. Ze was een sprankelende en actieve vrouw, totdat ze haar baan verloor en in een emotionele achtbaan terechtkwam. “Eerst was het onschuldig. Ik wilde een paar kilo afvallen, zodat mijn spieren beter te zien zouden zijn”, vertelt Farrokh aan ABC. Het afvallen liep echter uit de hand en pas na jaren zag ze in dat ze écht hulp nodig had. Ziekenhuizen wilden haar niet helpen en vertelden haar dat het haar eigen schuld was.

Gelukkig is er door de enorme opbrengst wél een behandeling mogelijk voor Racheal. Wij wensen haar veel sterkte toe in dit lange proces.

Wil je haar verhaal horen? Bekijk hieronder het filmpje. LET OP: de beelden zijn schokkend.

Beeld: YouTube 

Laatste nieuws