Deze mascara-fouten verpesten je wimpers

Mascara is toch wel hét onmisbare make-upproduct van bijna iedere vrouw. En als je het een keer niet draagt, vragen mens...

Mascara is toch wel hét onmisbare make-upproduct van bijna iedere vrouw. En als je het een keer niet draagt, vragen mensen vaak zelfs of je ziek bent. Maar met mascara moet je natuurlijk wel heel voorzichtig zijn. Maak jij deze mascara-fouten ook?

1. Lucht in je mascara pompen
Hoe meer je heen en weer gaat met je borsteltje in het flacon, hoe sneller de mascara uitdroogt. Gewoon één keer in en uit is echt voldoende, met pompen krijg je namelijk niet meer mascara op je borsteltje.

2. Wimperskrullen
Een wimperkruller is de musthave voor je wimpers. Maar je moet absoluut niet eerst mascara opbrengen en daarna je wimpers krullen. Je wimpers worden namelijk hard door de mascara, en door ze daarna te krullen kunnen ze afbreken of in de tang blijven zitten. Brr. Dus krul éérst je wimpers voordat je mascara aanbrengt.

3. Houdbaarheid
Je mascara is drie maanden houdbaar. Punt. Er hopen zich enorm veel bacteriën in je borsteltje op en dit kan vervelende ontstekingen in je ogen veroorzaken. Dus gooi na drie maanden je mascara weg.

Zie ook: Zó breng je mascara goed aan

Bron: FashionChick, Beeld: Sanoma 

 

 

 

Laatste nieuws