3 Gewoonten die invloed hebben op de pil

Waarschijnlijk slik je de pil braaf iedere dag en maak je je er verder niet zo druk over. Maar er zijn aardig wat dingen...

Waarschijnlijk slik je de pil braaf iedere dag en maak je je er verder niet zo druk over. Maar er zijn aardig wat dingen die de werking van de pil kunnen beïnvloeden. En ja, dat is natuurlijk wel handig om te weten. Daarom hebben wij voor jou op een rijtje gezet wat ervoor zorgt dat de pil minder goed werkt.

1. Het nemen van antibiotica
Volgens verschillende studies van de Universiteit van Santa Barbara, Californië, hebben niet alle antibiotica effect op je anticonceptie. Zoals eerder altijd wel werd gedacht. Toch is er één soort antibioticum, namelijk Rifampicine, die wel je anticonceptie aantast. Dit houdt in dat gedurende je de antibiotica slikt, je pil minder goed werkt. Vraag dus altijd even aan je arts of de antibiotica die je neemt effect heeft op je pil.

2. Onregelmatige inname
Het beste is om de pil iedere dag rond hetzelfde tijdstip in te nemen. Dan ben je volgens de bijsluiter voor 99,9% veilig. Maar een beetje speling is natuurlijk niet erg, dus iedere avond voordat je naar bed gaat is ook prima. Maar het echt onregelmatig innemen van je pil heeft wel effect op hoe sterk je bescherming is. Sla dus nooit over en probeer een zo goed mogelijk ritme in je inname te krijgen.

3. Te hard feesten
Als je te hard aan het feesten bent en je moet binnen twee uur nadat je je pil hebt ingenomen overgeven, geldt dit als een ‘gemiste pil’. En hoe vaker je het te wild maakt op zaterdagavond, hoe vaker je dus je pil mist.

Zie ook: 7 Bizarre feitjes over de pil die je niet wist

Bron: Bustle, Beeld: Sanoma

 

 

Laatste nieuws