Zo verpest je onbewust je jeans

Wedden dat ook jij een aantal favo jeans in je kast hebt hangen? Jeans blijven namelijk een geliefd garderobe item. In a...

Wedden dat ook jij een aantal favo jeans in je kast hebt hangen? Jeans blijven namelijk een geliefd garderobe item. In alle verschillende modellen, stijlen en washes, al jaren brengt de trouwe blauwe stoere broek voor ieder wat wils. Afhankelijk van het merk, het stiksel, de kleur, de stof en hoe je voor je jeans zorgt kan je jeans het jaren volhouden of al na een paar weken uit elkaar vallen.

Tips

De kans is groot dat je denkt dat je super zuinig op je geliefde spijkerbroek bent, maar dit is hoogstwaarschijnlijk niet het geval. Een illusie, want de kans is groot dat je je jeans aan het verpesten bent. Catherine Ryu, de creative director van denim brand Citizens of Humanity, geeft dé tips over hoe het beste voor je jeans te zorgen.

1. Was je jeans niet na elke keer dat je ze gedragen hebt
Was je jeans zo min mogelijk. Hierdoor blijft de kleur én het model het mooist zitten.

2. Stop je jeans niet in de droger
Je jeans lekker snel laten drogen door ze in de droger te stoppen is het allerslechtste wat je voor je jeans kan doen. Het is als je kat in de wasmachine stoppen, ook dat loopt niet goed af. Voor je tenue denim is het beste als je het na het wassen ophangt aan de drooglijn.

3. Was met koud water
“Heet water verpest het garen en lycra in denim. Koud water is zachter en beter voor de indigo kleurstof die in denim zit.”

4. Was je jeans binnenstebuiten
Ook dit voorkomt het vervagen.

5. Volg de instructies op het waslabel
“Waslabels zijn er niet voor niets. Elke jeans heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing en daarom is het van belang dat je de instructies volgt.”

Lees ook: Dit zijn dé jeans van het najaar

Bron: Bustle, beeld: Instagram

Laatste nieuws