Met deze tips heb je binnen één week een platte buik

Heb jij jezelf in het nieuwe jaar ook de belofte gedaan om op dieet te gaan en drie keer per week te sporten? Neem dan v...

Heb jij jezelf in het nieuwe jaar ook de belofte gedaan om op dieet te gaan en drie keer per week te sporten? Neem dan vooral deze tips voor een platte buik mee!

Minder zout
Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Als je (veel) zout eet, dan houdt je lichaam meer water vast. Daardoor krijg je vaker een opgeblazen gevoel. Een tip is om naast minder zout te eten, juist fruit te eten waar veel water in zit.

Vermijd koolhydraten
Probeer te minderen met koolhydraten. Als je het eten van koolhydraten vermindert, zou je jouw lichaam leren om opgeslagen koolhydraten te verbranden. Een tip: eet als ontbijt eieren en tussendoor wat nootjes.

Kies het juiste fruit
Natuurlijk is fruit gezond, maar het ene fruit is iets vriendelijker voor je buik dan het andere. Voorbeelden van dit ‘betere’ fruit zijn bessen, druiven en citrusvruchten. Deze fruitsoorten zijn makkelijk te verteren.

Geen alcohol en frisdrank
Het is al een hele tijd bekend dat alcohol slecht voor je is, dus blijf hier dan ook vanaf. Wissel een glas alcohol in voor een glas water. Geen zin in water? Probeer wel zo veel mogelijk suikervrij te drinken. Dus ook geen frisdrank.

Bewegen!
Een platte buik komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Het is belangrijk om elke dag genoeg te bewegen. Ga lekker lopend of te fiets naar je werk. Daarnaast is het ook verstandig om thuis wat buik-oefeningen te doen om het proces te stimuleren.

Het proberen waard, toch?

Bron: prevention.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws