Om déze reden smaakt cola uit een flesje anders dan uit een blikje

In zowel een blikje als een flesje wordt exact dezelfde cola gegoten met dezelfde ingrediënten. Maar waarom smaakt het d...

In zowel een blikje als een flesje wordt exact dezelfde cola gegoten met dezelfde ingrediënten. Maar waarom smaakt het dan anders als je het uit een blikje drinkt? Biochemicus Sara Risch weet hier het antwoord op.

Colaatje?

Volgens Sara is de smaak van cola anders uit een blikje dan uit een flesje door de chemische reactie van de vloeistof met het materiaal waarin het is verpakt. De reactie vindt plaats tussen de vloeistof en de zogeheten polymeren. Dit zijn moleculen in de verpakking van de cola. Het materiaal van de binnenkant van, bijvoorbeeld, een aluminium blikje kan bij zo’n reactie een beetje mengen met de cola. Als je hier later van drinkt, zal het dus anders smaken dan bijvoorbeeld uit een plastic of glazen flesje.

De lekkerste

Hoewel de bedrijven die voedingswaren verpakken proberen te zorgen voor zo min mogelijk reacties tussen de materialen en de voedingswaren, kan het toch voorkomen. Bij glas is er de minste reactie en daarom zal de smaak in glazen verpakkingen nauwelijks veranderen. Toch is het volgens de biochemicus wel zo dat het type verpakking niets uitmaakt voor de gezondheid. Het enige wat er verandert is de smaak. Leuk weetje!

Lees ook: Je haar wassen met cola? Dit is het effect!

Bron: Mirror, Beeld: iStock

Laatste nieuws