Op dit tijdstip kun je het beste junkfood eten

Hoe hard je ook sport en dieet, soms kun je jezelf gewoon niet bedwingen en gaat er zonder pardon een XL hamburger naar...

Hoe hard je ook sport en dieet, soms kun je jezelf gewoon niet bedwingen en gaat er zonder pardon een XL hamburger naar binnen. Tja, er wordt altijd geroepen dat cheat days belangrijk zijn, toch? Mocht je jezelf nou iets minder schuldig willen voelen na zo’n vreetkick, dan is het fijn om te weten op welk tijdstip je het beste junkfood kunt eten.

Pizza for breakfast

Grote kans dat je ’s ochtends vroeg nou niet bepaald zin hebt in een patatje met of vettige pizza met extra kaas. Helaas pindakaas, want dat is nu net het tijdstip waarop je het best ongezond kunt eten. Onderzoekers van de Texas A&M University hebben ontdekt dat je junkfood het beste zo vroeg mogelijk op de dag kunt nuttigen.

Meer verbranden

Waarom? Overdag ben je meer in beweging en verbrandt je lichaam dus de hele dag door. Als je slaapt, heeft je lichaam daar meer moeite mee, wordt je slaaproutine verstoord en raken je hormonen in de war. Daarnaast wordt ook nog eens de kans op diabetes, schade aan lichaamscellen en het risico op depressies kleiner als je in de ochtend ongezond eet.

Lees ook: Vrouw valt 35 kilo af door simpelweg geen junkfood meer te eten

Bron: Metronieuws.nl, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws