Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bewezen: mensen die om deze tijd een grote boodschap doen zijn gezonder

Tja, de meeste mensen doen een grote boodschap gewoon als het moet. Toch blijkt dat er een bepaald moment op de dag is w...

Bewezen: mensen die om deze tijd een grote boodschap doen zijn gezonder

Tja, de meeste mensen doen een grote boodschap gewoon als het moet. Toch blijkt dat er een bepaald moment op de dag is waarop je het beste een uitgebreider bezoekje aan toilet kunt brengen..

De beste tijd van de dag

Dr. Kenneth Koch onthulde het moment en dat is... de ochtend! Vrijwel direct wanneer je wakker bent om precies te zijn. Natuurlijk is daar wel een reden voor! Het heeft te maken met je dunne darm en darm, die heel de nacht bezig zijn met het verwerken van al jouw late night snacks. In de ochtend heeft je lichaam zoiets van: “Get that crap outta here!”Maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste mensen gaan ten slotte naar het toilet wanneer ze moeten of wanneer het kan. Kenneth laat Women's Health weten dat vooral regelmaat heel belangrijk is voor de stoelgang. Op die manier weet je precies wanneer het tijd is om naar de wc te gaan en hoef je het niet uit te stellen.

Regelmaat

Want dat is blijkbaar niet zo best voor je lichaam. Wanneer je het ophoudt, zetten de bacteriën in je lichaam de ontlasting namelijk om in gas. En dat zorgt voor een opgeblazen gevoel en winderigheid. Of in het ergste geval kan het zelfs leiden tot constipatie of het prikkelbare darm syndroom. Helemaal niet ideaal dus!

Dus waar het op neerkomt: je weet voor je koffie ook tijd te maken in de ochtend, dus doe dat ook voor een grote boodschap! Zo hoef je niet spontaan naar de wc te rennen en voorkom je andere narigheid.

Lees ook: Shocking! Met je billen boven het toilet hangen heeft helemaal geen zin

Bron: Women's Health, Beeld: Istock