Doe dit vandaag, en je zult de hele week afvallen

We zeggen het elk weekend tegen onszelf: "Maandag ga ik echt beginnen met gezond leven." Maar doe je dat dan ook? Vandaa...

We zeggen het elk weekend tegen onszelf: “Maandag ga ik echt beginnen met gezond leven.” Maar doe je dat dan ook? Vandaag is het maandag, en wij gaan je deze keer écht helpen om je week goed te starten. Zo goed zelfs, dat je met deze trucjes de rest van de week nog gewicht zult gaan verliezen. Maak je aantekeningen?

Voorbereiding

Deze vier belangrijke en toch eenvoudige stappen gaan jou deze week helpen om je doelen te bereiken.

1. Plan je work-outs nu alvast

Heb je een drukke baan of ga je naar school en heb je ook nog een druk sociaal leven? Dan schiet dat sporten er vast regelmatig bij in. Maar door aan het begin van de week je work-outs vast te zetten én het in je agenda te schrijven, kun je er al de hele week rekening mee houden. Wat ook goed helpt, is om met een vriendin af te spreken om te gaan sporten. Zo zeg je je sport-date minder snel af én is het ook nog gezelliger om te gaan.

2. Plannen van maaltijden

Door aan het begin van de week een duidelijk schema te maken met gerechten die je elke dag gaat eten en op welke dagen je boodschappen gaat doen, kun je veel tijd en calorieën besparen. Zo hoef je dus niet meer dagelijks na te denken over wat je moet eten en kom je niet in de verleiding om een ongezonde maaltijd thuis te laten bezorgen. En wat ook nog eens handig is, is dat je van tevoren maaltijden kunt koken voor de dagen daarna. Je stopt het gewoon in de koelkast of vriezer, en je hoeft het de volgende dag alleen nog maar op te warmen (of mee te nemen naar je werk). Win-win!

3. Neem eten mee naar je werk

Bij het bovenstaande puntje spraken we al over het zogeheten food preppen waarbij je vooraf gemaakt eten mee kunt nemen naar je werk. Dit is gezond en scheelt geld en tijd. Want in de kantine op je werk (of in de snoepautomaat) zijn niet altijd gezonde dingen te vinden.

4. Probeer zo veel mogelijk slaap te pakken

We weten natuurlijk allemaal hoe goed slaap voor je is. Niet alleen zodat je er goed bij bent met je koppie, maar ook omdat je spieren deze rust nodig hebben na het sporten. Én, als je goed uitgerust bent, heb je ook meer motivatie voor die work-outs die je gepland hebt voor deze week.

Succes!

Lees ook: Zo krijg je die onderbuik plat

Bron: HLN.be, Nina, Beeld: iStock

Laatste nieuws