Opnieuw een schokkende onthulling over Dr. Phil

Wie kent Dr. Phil niet? De tv-psycholoog is wereldberoemd, komt over als de reddende engel van probleem-hebbend Amerika...

Wie kent Dr. Phil niet? De tv-psycholoog is wereldberoemd, komt over als de reddende engel van probleem-hebbend Amerika en weet voor elk probleem wel een oplossing te vinden. Toch bleek vorige week dat hij niet zo’n voorbeeldige man is als hij op de televisie doet overkomen. En nu is er wéér een schokkende onthulling over Phil McGraw gedaan…

Britney Spears

Dr. Phil zou de gasten in zijn televisieprogramma al jarenlang voorzien van advies, terwijl hij hier helemaal geen licentie voor heeft. Dat meldt TMZ. De entertainmentsite heeft namelijk een document in handen gekregen met daarin een officiële klacht van de California Board of Psychology tegen de tv-psycholoog. Die aanklacht werd ingediend naar aanleiding van een sessie met Britney Spears in 2008. De zangeres was destijds opgenomen in het ziekenhuis en Phil besprak in een van de afleveringen van zijn show haar medisch dossier.

Spijt

Volgens de familie van Britney Spears had Dr. Phil benadrukt dat hij hen zou steunen. Ook wisten zij niet dat haar dossier en geestelijke gesteldheid besproken zouden worden in de show. Inmiddels heeft hij wel laten weten dat hij spijt heeft van zijn actie. “Ik weet bijna zeker dat, als ik het over zou kunnen doen, ik waarschijnlijk helemaal niets hierover zou zeggen.”

Celstraf

“Phillip McGraw van de Dr. Phil Show heeft geen licentie om psychologie uit te oefenen in de staat Californië. En dat is wat hij wel doet”, luidt de officiële klacht. Russ Heimerich, voormalig woordvoerder van de California Board of Psychology, liet eerder al weten dat Phil gezien moet worden als een entertainer en niet als een wettig psycholoog. Ook zou hij een celstraf riskeren als hij schuldig was bevonden aan het uitoefenen van het beroep zonder licentie.

Lees ook: Dr. Phil blijkt zélf totaal geen lieverdje te zijn

Bron: Telegraaf, Beeld: Getty

Laatste nieuws