12 Herkenbare beautyproblemen in de winter

Het wordt steeds kouder. Onze garderobe heeft inmiddels plaatsgemaakt voor warme truien en ook aan de kapstok zijn de le...

Het wordt steeds kouder. Onze garderobe heeft inmiddels plaatsgemaakt voor warme truien en ook aan de kapstok zijn de leren jasjes ingeruild voor dikke winterjassen. Maar ook op beautygebied verandert het één en ander. Dit zijn namelijk de beauty problems die elke vrouw wel herkent.

1. Je haar is permanent pluizig
Of het nou regent, sneeuwt of waait, je haar is altijd een dingetje. Het in model brengen doe je ’s ochtends al met flinke tegenzin, want ja, dat kapsel houdt het toch niet langer dan een uur vol.

2. Je neus is een grote irritatie
In het voorjaar heb je de vreselijke hooikoorts, maar vanaf de herfst komt de loopneus weer om de hoek heen kijken. Je kan dan ook niet meer de deur uit zonder een tas vol tissues. En je foundation, die zit aan het einde van de dag overal, behalve op je neus.

3. Een droge huid is de vijand
Je kan smeren wat je wil, maar een paar uur later lijkt je huid toch echt eerder op schuurpapier.

4. Je ontkomt niet aan schrale lippen
De drogisterijen verkopen opeens het driedubbele aan Labello, Blisex en Camerix, want net zoals een droge huid hebben we ook te maken met schrale lippen. Het is natuurlijk niet heel charmant om tegen een droog mondje aan te kijken, maar helaas is er vaak weinig aan te doen dan smeren, smeren en nog meer smeren.

5. Je scheermesje wordt steeds minder gebruikt
De boys zijn er misschien wat minder blij, maar niemand heeft tijd om al die zones te moeten scheren. En onder die dikke truien en lange broeken zie je het toch niet.

6. Wat? Pedicure?
Er worden geen open schoenen meer gedragen, dus wat is dan nog het nut van naar de pedicure gaan, vraag je je af. Maar zodra de lente zich aandient en de open schoentjes weer kunnen, heb je toch een beetje spijt dat je die teennagels niet beter verzorgd hebt.

7. Een clownsneus hoort ondertussen bij je dagelijkse outfit
Je kan zoveel foundation, concealer en highlighter gebruiken als je wil, Rudolph the red nosed reindeer is elke winter weer je tweede naam.

8. Mascara en eyeliner zijn eigenlijk een no go
Tenzij je de hele dag je ogen open kunt houden zonder te knipperen…

9. Soms is het zelfs te koud om überhaupt make-up op te doen
Het is natuurlijk een beetje onwennig, maar bekijk het positief: je huid heeft weer even de tijd om te herstellen van al die lagen make-up.

10. De zonnebank is je tweede thuis
Het gaat je namelijk een brug te ver om ook nog eens als spook door het leven te gaan.

11. Sjaals bezorgen je naast warmte ook een grote klik onder je haar
Need we say more? Een uur borstelen dus.

12. Er worden weer volop beautyproducten gekocht
Er moet weer lichtere foundation worden ingeslagen en ook je lipstick stash krijgt nieuw gezelschap. En laten we vooral de moisturizers en handcrèmes niet vergeten.

Lees ook: 7x De populairste Pinterest make-up hacks

Bron: LOOK Beeld: Istock

Laatste nieuws