Meisje denkt dat ze zwanger is, blijkt iets heel anders…

Het leven van de Canadese Ruby McKinnon veranderde op 17-jarige leeftijd volkomen, toen ze op een ochtend opeens wakker...

Het leven van de Canadese Ruby McKinnon veranderde op 17-jarige leeftijd volkomen, toen ze op een ochtend opeens wakker werd met een enorm bolle buik.

Buik

Het is inmiddels alweer een jaar geleden, maar Ruby herinnert zich het moment nog als de dag van gisteren. De tiener werd wakker van een pijnlijk gevoel in haar buik en toen ze de lakens naar beneden trok schrok ze zich dan ook wild. “Ik herinner me hoe ik maar naar mijn buik bleef staren. Mijn buik was zo dik. Ik leek wel vijf maanden zwanger”, vertelt Ruby. In het ziekenhuis werd er een zwangerschapstest gedaan, maar die bleek negatief. Toch was de verpleegster in het ziekenhuis niet overtuigd. “Er was blijkbaar geen andere uitleg denkbaar, dus maakte ik een afspraak voor een echo de week nadien. Maar ik maakte me grote zorgen, omdat mijn buik maar bleef groeien”.

Operatie

Toch bleek het geen baby, maar een enorme tumor te zijn. Ruby kreeg ineens te horen dat ze eierstokkanker had en er uitzaaiingen waren. Er volgde een tal aan afspraken met specialisten en was er sprake van een risicovolle operatie en chemotherapie. Uiteindelijk werd er een tumor van 17 cm en nog aangetast weefsel verwijderd en verloor Ruby haar geliefde lange lokken. De 18-jarige heeft dagelijks nog steeds veel last van het enorme litteken wat ze aan de operatie overhield. Ook is ze, ondanks dat haar toestand is verbeterd, nog steeds niet genezen verklaard. Ruby heeft haar verhaal op social media gedeeld om hiermee andere kankerpatiënten te steunen.

Lees ook: Heftig: Deze vrouw was negen jaar ‘zwanger’

Bron: HLN.be Beeld: IStock

Laatste nieuws