Vrouw wint miljoen met de loterij, wil ze nu aanklagen

Het winnen van de loterij is iets waar velen alleen maar van kunnen dromen. De Britse Jane Park was één van de lucky few...

Het winnen van de loterij is iets waar velen alleen maar van kunnen dromen. De Britse Jane Park was één van de lucky few die, op 17-jarige leeftijd (!), 1 miljoen pond in de loterij won. Maar… je weet wat z zeggen: geld maakt niet gelukkig en dat kan Park beamen. Het geld heeft haar allesbehalve gelukkig gemaakt, en daarom wil ze de loterij nu aanklagen.

Geen doel

Toen Jane het grote geldbedrag won, woonde ze nog bij haar moeder in een eenvoudige flat in Edinburgh. Ze werkte als administratief medewerker waar ze zo’n negen euro per uur verdiende. Dit veranderde allemaal na de winst van het miljoen in loterij Euromillions. Jane ging flink shoppen en trakteerde zichzelf onder andere op twee borstvergrotingen, tal van designer schoenen en tassen, twee huizen en als kers open de taart een roze Range Rover.

Door al het geld mist Jane echter een doel in het leven. “Ik dacht dat mijn leven tien keer beter zou worden, maar het is juist tien keer zo slecht geworden. Mijn leven was veel makkelijker geweest als ik niet had gewonnen”, vertelt ze in een interview met Sunday People. Het bestaan als miljonair is erg stressvol voor Jane “Mensen kijken me aan en denken: Ik ben jaloers op haar levensstijl, ik wilde dat ik haar geld had. Maar die mensen beseffen niet hoeveel stress ik heb. Ik heb veel spullen, maar verder niets.”

Te jong

Jane vindt het overigens niet eens dat zulke jongen mensen zo’n groot geldbedrag zouden mogen winnen. “Ik lees regelmatig over andere jongere loterijwinnaars die alles hebben verbrast, en ik begrijp volkomen hoe dit kan gebeuren.” Ze werd na haar winst wel begeleid door een financieel adviseur van Euromillions, maar ze begreep – naar eigen zeggen – weinig van de ingewikkelde termen die hij gebruikte. Daarom wil Jane dat de minimumleeftijd voor het meedoen aan een loterij omhoog gaat naar 18 jaar, zoals in Nederland. In Engeland mag je vanaf je 16e al meedoen.

Lees ook: Vrouw betaalt meer dan 25.000 euro om op Pamela Anderson te lijken

Bron: Mirror, RTL

Laatste nieuws