Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Real life: Herseninfarct na een Thaise massage

Leverne (27) had een drukke periode achter de rug en nam een massage om te ontspannen. Maar tijdens de massage ging er i...

Real life: Herseninfarct na een Thaise massage

Leverne (27) had een drukke periode achter de rug en nam een massage om te ontspannen. Maar tijdens de massage ging er iets compleet mis, waardoor ze een herseninfarct kreeg. Wij geven je alvast een sneak peek, in de nieuwe Grazia lees je het hele verhaal.

Massage

"Mijn leven is op pauze gezet. Zomaar. Dat is heel frustrerend. Als ik daarover nadenk, word ik verdrietig. Dus probeer ik positief te blijven en elke dag oefeningen te doen en een stapje verder te komen. Ik had een drukke periode achter de rug en voelde me een beetje grieperig. Ook had ik veel achter de computer gezeten en mijn schouders, nek en rug zaten vast. Daarom besloot ik een afspraak te maken bij de Thaise massagesalon bij mij in de stad. De salon waar ik vaker kwam was volgeboekt, dus week ik uit naar een andere. In dezelfde straat was net een nieuwe salon geopend, die ging ik uitproberen."

Stevig

"De entourage was precies hetzelfde als die van de zaak waar ik normaal gesproken kwam. Een donkere tent, overal kerstverlichting, een bonsaiboom op de toonbank en van die pingelmuziek uit de speakers. De masseuse die me meenam voor mijn behandeling was vriendelijk en lief, maar ik begreep haar nauwelijks omdat haar Nederlands niet zo goed was. De massage was wel anders dan ik gewend was. Steviger en daardoor pijnlijker. Ik dacht: Het zal wel de goede aanpak zijn, nu alles zo vastzit."

"Ik ging er vanuit dat zij wist wat ze deed. Anders zou ze toch niet in zo’n salon werken? Een uur lang voelde ik haar handen en ellebogen over mijn lichaam gaan. Ter afsluiting werd ik gekraakt. Ik moest mijn handen gevouwen achter op mijn hoofd leggen en de masseuse duwde mijn nek eerst naar links en toen naar rechts. Morgen voel ik me als herboren, hield ik mezelf voor. Want zo ging dat altijd na een massage."

Migraine

"De dagen na de massage voelde ik me niet herboren, maar geradbraakt en moe. De spierpijn in mijn nek, schouders en rug hield aan. Ook verschenen er blauwe plekken op mijn armen en rug. Dit had ik nog nooit meegemaakt na een massage. Bizar vond ik dat, het getuigde van te hardhandig werk. Drie dagen later bleek dat het echt niet goed met me ging. Ik lag op de bank een filmpje te kijken, maar toen ik naar de wc moest, kreeg ik de deur niet meer open met mijn linkerhand..."

Het hele verhaal lees je in de nieuwe Grazia of HIER voor €0,49 via Blendle.