Victoria Koblenko openhartig over bevalling

Victoria Koblenko beleefde de bevalling die ze bijwoonde voor de nieuwe TLC-realityserie Bevallen met… veel intenser dan...

Victoria Koblenko beleefde de bevalling die ze bijwoonde voor de nieuwe TLC-realityserie Bevallen met… veel intenser dan haar eigen bevalling. Ruim een halfjaar na de geboorte van haar zoon Kiy kwam alles heftiger binnen dan de actrice had verwacht.

Emotioneel

“Voor mijn gevoel was ik na vijf maanden al helemaal ‘back to my former self’, maar ter plekke bleek dat ik de bevalling nog zo onder mijn huid had zitten”, aldus Victoria tegen BuzzE. “Alles kwam heel diep binnen. Ik kon mijn emoties niet beteugelen en liet tranen vaak schaamteloos rollen over mijn wangen.”

Voor Bevallen met… keek Victoria ruim drie dagen mee op de verloskundigenafdeling. Ze wilde graag eens zien hoe zij met een bevalling omgaan, vooral omdat ze het zelf niet goed meer kan herinneren. “Mijn eigen bevalling is intussen in nevelen gehuld”, zegt ze. “Je hormonen zorgen er toch voor dat je veel vergeet van de pijn. Je staat onder hoogspanning en bent zo gefocust op je prestatie dat je geen oog hebt voor hoe het voor het medische personeel moet zijn.”

Kippenvel

Eenmaal terug in het ziekenhuis, maakte het bijwonen van de bevalling diepe indruk op Victoria. “Je bent zelf geen lijdend voorwerp, maar ik voelde toch alles heel erg in mijn buik. Van rillingen tot kippenvel, alsof ik het was die daar lag”, vertelt de actrice. “Deze dagen staan me meer bij dan mijn eigen bevalling.” Victoria ontdekte meteen haar ‘gemiste roeping’. “Ik zeg in het programma heel vaak dat ik het verkeerde beroep heb gekozen. Elke dag nieuwe levens ter wereld brengen….dat is toch een droom!”

Bron: BuzzE, ANP, Beeld: ANP, Instagram

Laatste nieuws