Chrissy Teigen had postnatale depressie

Chrissy Teigen is al elf maanden moeder van een prachtige dochter, maar onthult nu pas dat ze leed aan een postnatale de...

Lees ook

Chrissy Teigen is al elf maanden moeder van een prachtige dochter, maar onthult nu pas dat ze leed aan een postnatale depressie. “Alle omstandigheden om gelukkig te zijn, waren er. Maar het afgelopen jaar voelde ik me voornamelijk ongelukkig.”

Anders

“Voor velen lijkt het alsof ik de gelukkigste persoon op aarde ben”, begint ze in een essay voor Glamour. Maar niets was minder waar, het afgelopen jaar. Na de geboorte van haar dochter Luna had het model moeite om haar leven weer op te pakken. “Ik was anders. Ik was kribbig tegen iedereen en had last van allerlei pijntjes. Ik had veel last van stemmingswisselingen en was bovendien emotioneler dan voordat ik moeder werd”, schrijft ze. “Ik kon soms gewoon twee dagen niet eten, en voor iemand als ik die zoveel van eten houdt is dat niet normaal.”

Op de bank

Op een gegeven moment kwam ze niet meer buiten, tenzij het voor werk was. Haar dagen bracht ze binnen door, met de gordijnen gesloten. “De meeste dagen bracht ik door op dezelfde plek op de bank. Ik had zelfs geen energie om naar boven te gaan als het bedtijd was. John sliep op de bank met me, soms wel vier dagen achter elkaar.”

Diagnose

Uiteindelijk ging ze naar de dokter. “Ik was klaar met pijn hebben. Met slapen op de bank. Met ’s nachts wakker worden. Met overgeven. Met uitvallen naar de verkeerde personen. Met niet genieten van mijn leven. Met het niet zien van mijn vrienden. Met geen energie hebben om te gaan wandelen met mijn baby. Ik kreeg toen mijn diagnose: een postnatale depressie.”

Waarom ze er nooit iets van heeft laten merken? “Ik kon het maar moeilijk een plaatsje geven en daarom duurde het zo lang voor ik er iets over kon zeggen.” Daar denkt ze nu anders over. “Door er open over te zijn, help je jezelf.”

Lees ook: Chrissy Teigen post goudeerlijke foto van striae

Bron: Glamour, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook