Jonge vrouw ontdekt tumor door profielfoto op Facebook

De 26-jarige Lorna Nickson Brown stond voor haar gevoel gezond in het leven en straalde dat ook uit. Totdat ze een jaar...

De 26-jarige Lorna
Nickson Brown stond voor haar gevoel gezond in het leven en straalde dat ook uit. Totdat ze een jaar later te horen kreeg dat ze schildklierkanker had en haar wereld op zijn kop stond. Toen ze niet veel later haar profielfoto op Facebook bekeek, viel alles op zijn plek.

Brok

De Britse jonge vrouw ontdekte op die foto namelijk iets opmerkelijks. Hoewel ze het nooit eerder had gezien, zag ze nu toch echt een letterlijke brok in haar keel. “Toch hebben we het al die tijd niet gezien”, vertelt Lorna. Voor haar gevoel was er dan ook niks aan de hand, totdat haar moeder het begon op te merken. Lorna’s moeder dacht in eerste instantie dat de brok in haar keel het gevolg was van haar gewichtsverlies, maar na drie maanden besloot Lorna toch naar de dokter te gaan. Daar kreeg ze na onderzoek het heftige nieuws te horen.

Onderzoek

De kwaadaardige tumor moest gelijk verwijderd worden en de Britse is inmiddels schoon verklaard. Hoewel ze zich weer helemaal de oude voelt, wil ze anderen wel waarschuwen. “Inmiddels weet ik er álles van”, vertelt ze. Maar volgens haar is er nog lang niet genoeg bekend over de ziekte en is ze sinds het onderzoek dan ook bezig met het inzamelen van geld voor onderzoek naar schildklierkanker. Ook deelt ze zoveel mogelijk haar foto’s, zodat ze anderen hiermee kan waarschuwen.

Lees ook: Meisje denkt dat ze zwanger is, blijkt iets heel anders…

Bron: Libelle Beeld: Twitter, iStock

Laatste nieuws