Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

#GraziaHealthChallenge: Personal training met Sanne & Nadine - Het einde in zicht

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge

#GraziaHealthChallenge: Personal training met Sanne & Nadine - Het einde in zicht

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de laatste loodjes.

Grazia's Sanne en Nadine sporten twee maanden lang bij Sports World Amsterdam onder begeleiding van personal trainer Raoul van Sportbrigade.

"Ik zie mijn lichaam echt veranderen"

Nadine: Het einde van de challenge is in zicht. We zitten in week 7 en ik moet zeggen dat het spreekwoord 'de laatste loodjes wegen 't zwaarst' niet opgaat voor mij. Ik vind het fijn om veel te sporten en ben helemaal gewend aan het gezonde eetpatroon. De kilo's vliegen er nog steeds af en het vetpercentage zakt. Ik zie mijn lichaam echt veranderen en krijg er veel complimentjes over. Hoe fijn!

Afgelopen week was ik jarig en ik had me voorgenomen om op deze dag de strenge regels los te laten. En dat heb ik gedaan! Taart als ontbijt, stukjes brood met roomboter bij de lunch, wijn en champagne en 's avonds sushi (klinkt gezond, maar rijst mag ik tijdens deze challenge dus niet), dumplings en loempiaatjes; ik heb het allemaal gegeten en er keihard van genoten zonder schuldgevoel. Ik merkte aan mijn lichaam dat ik sneller een vol gevoel had. Wat natuurlijk logisch is, want mijn maag is ondertussen wel kleiner geworden. En ik had gedacht dat de alcohol me, na zes weken, meteen naar m'n hoofd zou stijgen, maar omdat ik langzaam dronk en veel water er bij nam, viel dat gelukkig reuze mee. Een heerlijke verjaardag gehad dus; 40 worden voelde nog nooit zo goed ;)

De ochtend erna hadden we om 7 uur meteen weer training van Raoul. Zwaar en waarschijnlijk voor mij nog zwaarder vanwege mijn cheat-day de dag ervoor. Maar het voelde ook heel goed om de gezonde draad weer op te pakken. Nog 1,5 week knallen! Let's do it!!!

"Mijn oude broeken passen weer!"

Sanne: Nog twee weken te gaan en ik vind het nu al jammer dat de challenge bijna afgelopen is. Nadine en ik zitten er zo lekker in, dat we soms zelfs een avond of ochtend extra naar de sportschool gaan. Dat we echt resultaat zien, helpt daar natuurlijk bij. Gister hebben we een tweede meting gedaan en die was ontzettend goed. Het is zo fijn om te zien hoe je lichaam verandert, en dat in zo’n korte tijd. Ik pas mijn oude broeken weer, YES!

Het weinig calorieën eten en geen wijntjes drinken gaan me makkelijker af dan ik dacht. En hoe cliche het ook klinkt: je voelt je heerlijk als je veel sport. Ook is het ontzettend leerzaam qua voeding. Ik dacht dat ik al gezond aan het eten was, maar weet nu echt goed wat ik binnen krijg en wat ik eraan heb.

Wat ik vooral merk is het verschil van alleen sporten en met onze personal trainer Raoul Leysner. Het is dan toch veel zwaarder, maar vooral de begeleiding is top.

Sportsworld Amsterdam is een fijne en mooie omgeving om te sporten, Nadine en ik blijven daar dan ook graag sporten na de challenge. Onze personal trainer geeft daar ook lessen, dus die kunnen we dan blijven volgen. En met alles wat we nu van Raoul hebben geleerd, kunnen we na de challenge goed zelf aan de slag.

Maar voor nu eerst deze laatste twee weken nog goed knallen!

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.