Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

#GraziaHealthChallenge: Boksen met Zoé - Het einde in zicht

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge

#GraziaHealthChallenge: Boksen met Zoé - Het einde in zicht

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de eerste healthy & sporty weken.

Grazia's Zoé bokst twee maanden lang met personal trainer Wouter van Driel bij Vondelgym in Amsterdam Oost.

“Zie ik daar nou blokjes?!”

8 weken geleden begon ik vol goede moed aan de #GraziaHealthChallenge, het sporten ging me goed af en ook mijn nieuwe eetpatroon ging van een leien dakje.

De verleiding leek de afgelopen weken echter een stuk groter te worden. Karamel brownies, red velvet cake, slagroomtaart, salted caramel ijsjes, nóg meer brownies; you name it en het kwam de afgelopen weken voorbij en ik heb het allemaal met mijn goede gedrag afgeslagen. Begrijp me niet verkeerd, het is zéker goed om zo nu en dan iets lekkers te eten (ik wil het geen cheaten noemen, dat vind ik een onzinnige term). Maar ik ben me er nu gewoon meer van bewust wat ik allemaal naar binnenwerk.

In tegenstelling tot veel van mijn andere collega’s, volg ik geen dieet. Maar dat neemt niet weg dat ik niet let op wat ik eet. Witte rijst vervang ik door quinoa, broccolirijst of bloemkoolrijst, gewone aardappelen door zoete aardappelen en witte pasta door speltpasta of courgetti. Wat me opvalt, is dat ik daardoor sneller vol zit en verzadigd ben dan voorheen.

Afgelopen week heb ik samen met mijn vriend sushi gegeten en waar ik me eerder tot de nok volstopte met de Japanse rijsthapjes, zat ik na een aantal stukjes al vol. Hetzelfde geldt voor pasta, want als het uit de Italiaanse keuken komt, schep ik het liefst twee keer op en werk ik de ene na de andere bruschetta en foccacia royaal belegd met allerlei smeersels naar binnen. Ook dat is verleden tijd. Toen ik twee weken geleden thuis bij mijn ouders was en mijn moeder weer een koningsmaal gekookt had, heb ik het geweten. Toch te veel pasta gegeten, met als gevolg dat ik een heel opgeblazen gevoel had.

Over het sporten ben ik nog steeds heel erg tevreden en het gaat goed! Soms merk ik wel dat ik het moeilijk vind om in de avond de groepslessen te volgen, na een lange werkdag. Maar goed, dan denk ik weer: ‘Het is maar één uurtje, dus waar hebben we het over? Dan kijk je maar een uur minder televisie of naar YouTube video’s.’ Als ik een training heb met Wouter, heb ik dat gevoel nooit, omdat je dan echt een stok achter de deur hebt. Wat superfijn is.

Ook de lessen zijn super gevarieerd; de bokslessen worden afgewisseld met bootcamp-oefeningen en ik merk aan mezelf dat ik echt sterker aan het worden ben en mijn conditie met sprongen vooruit gaat. Want waar ik in het begin bijvoorbeeld naar adem snakte en erbij lag als een aangespoelde walvis bij het doen van 10 burpees, doe ik er nu 45, bijna lachend. Het fijne aan mijn personal trainer Wouter is dat-ie mij echt gefocust houd, complimenten geeft als ik het goed doe, maar ook eerlijk is en mij wijst op mijn fouten, waarna hij mij uitlegt hoe ik het beter kan doen. De laatste tijd doen we ook veel meer boks-combinaties (stoten, trappen en knietjes) en het geeft me zo’n voldoening dat ik dit al heb kunnen bereiken in zo’n relatief korte tijd. Ik vind het zo ontzettend cool!

Mijn persoonlijke doel met deze challenge was overigens niet om af te vallen, maar ik wilde meer toned worden; een strakkere buik, benen en billen. En dat lijkt aardig te lukken. Mijn buik oogt al een stuk strakker en ik krijg links en rechts complimentjes over mijn ‘sport booty’. #Winning! Ik ben benieuwd wat voor verschil de laatste loodjes gaan maken...

Blokjes! Ben benieuwd hoe ik er over 3 weken uitzie! In de ring met Wouter! En ondertussen even poseren voor de camera Focus Post workout snack Salade niçoise for lunch Häagen-Dazs Salted Caramel, moeilijk te krijgen in Nederland. Maar o, zo lekker Nom, nom, nom