Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

18-jarige vrouw wordt van school afgestuurd om verdrietige reden

En die zogenaamde 'fout' werd haar zwaar aangerekend.

18-jarige vrouw wordt van school afgestuurd om verdrietige reden

Met een dikke negen als gemiddelde, maar alsnog van school worden gestuurd. Voor Maddi Runkles werd deze nachtmerrie realiteit. Doordat ze zwanger raakte voor het huwelijk, werd ze per direct van haar christelijke school afgestuurd. “Ze zien seks voor het huwelijk als de ergste fout die je kunt maken”. En die zogenaamde fout werd haar zwaar aangerekend.

Zonde

Waar het eerst begon met de mededeling dat de 18-jarige haar examenjaar thuis moest afmaken, werd deze straf uiteindelijk toch teruggedraaid naar een schorsing van twee dagen en mocht ze niet naar haar eigen diploma-uitreiking."Ze zeggen dat ik die straf krijg omdat ik seksuele zonden heb begaan, maar andere kinderen op mijn school zijn gepakt terwijl ze alcohol dronken op feestjes". Maddi vertelt dan ook dat haar schorsing veel erger is dan bij anderen. "Terwijl ze net zo goed een zonde hebben begaan".

Naam

Hoewel Maddi aan het begin nog twijfelde aan haar 'fout', besloot ze na lang twijfelen om haar baby te houden. Nadat ze te weten kwam dat ze een zoon zou krijgen, hoefde ze niet lang na te denken over de naam, namelijk Grayson. "Grace betekent dat je een gunst krijgt van God, terwijl je die eigenlijk niet verdient. Ik verdien deze baby niet, maar ondanks alles krijg ik hem toch".

Ondanks dat de school haar gestraft heeft en het niet makkelijk wordt voor haar, is ze vastberaden om door te pakken. "Ik ga gewoon mijn diploma halen", aldus een zelfverzekerde Maddi.

Lees ook: Lifestyleblogger post indrukwekkende selfie na keizersnede

Bron: RTL Beeld: Facebook, iStock