Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Weet jij wat de druppels op een tamponverpakking écht betekenen?

Handig om te weten!

Weet jij wat de druppels op een tamponverpakking écht betekenen?

Ongesteld zijn is iets waar wij vrouwen toch echt mee moeten dealen, of we het leuk vinden of niet. Eens per maand sta je weer in de supermarkt om maandverband of tampons aan te schaffen en op basis van hoe heftig het deze keer is, kies je welke tampons je nodig hebt. Maar betekenen die druppels op de verpakking wel wat je denkt?

Meer druppels, meer bloed?

Een tampon is voor veel vrouwen een onmisbaar middel tijdens de menstruatie. Maar die druppelsymbolen hebben een uitgebreidere betekenis dan je wellicht denkt. Hoe meer druppels, des te meer bloed de tampon kan handelen? Niet helemaal.

Synthetische stoffen

Glamour zocht uit hoe het nou echt zit. Het aantal druppels staat inderdaad voor de hoogte van het absorptievermogen. Maar dat is gelinkt aan hoeveel synthetische stoffen er in de tampon zitten, wat weer gelinkt is aan Toxic Shock Syndrome, beter bekend als tamponziekte.

Het is belangrijk om een tampon te kiezen met een zo laag mogelijke absorptiegraad en deze regelmatig te verversen, het liefst om de 2 á 3 uur.

Verwisselen

Nu zijn er natuurlijk ook vrouwen die zo zwaar ongesteld zijn dat een tampon met de laagste absorptiegraad niet mogelijk is. Dat is geen probleem, zolang je er maar op let dat je de tampon regelmatig verwisselt en er niet een kiest met meer druppels, omdat je denkt dat-ie dan de hele dag wel mee kan.

Lees ook: Werd jij na je 12e ongesteld? Dan wil je dit weten!

Bron: Glamour, Beeld: iStockphoto