Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Victoria's Secret-model Sara Sampaio klapt uit de school over misbruik

Heftig.

Victoria's Secret-model Sara Sampaio klapt uit de school over misbruik

Steeds meer celebs klappen uit de school over het misbruik in de filmindustrie en ook de modewereld gaat absoluut niet over rozen. Daar kan Victoria’s Secret-model Sara Sampaio (26) over meepraten. De Portugese schone schrijft in een post op Instagram hoe het Franse mannenblad Lui haar op een heel agressieve manier dwong om naakt te poseren.

Contract

Het model had contractueel laten vastleggen dat ze tijdens de shoot niet naakt zou poseren. Toch werd ze onder druk gezet om uit de kleren te gaan. Op de set werd haar gevraagd waarom ze haar tepels niet wilde laten zien; ze had het immers eerder gedaan. “Ik moest me continu verdedigen en ik moest ervoor zorgen dat ik goed bedekt bleef.”

Juridische stappen

Toch zijn Sara’s ontblote borsten te zien op de cover van het blad, en dat terwijl de fotograaf beloofde de foto’s niet te gebruiken. Sampaio besloot meteen juridische stappen te nemen, omdat ze vond dat haar privacy was geschonden en ze zich misbruikt voelt als professional en vrouw. “Net zoals zoveel andere modellen heb ik negatieve ervaringen gehad waar ik me gedwongen voelde om naakt te poseren. Ik werd gepest”, valt er te lezen in haar post.

Nu Sara haar verhaal verteld heeft, hoopt ze dat nog meer modellen uit de school klappen over het misbruik in de mode-industrie.

Lees ook:Lingeriemerk Victoria's Secret in zwaar weer

Beeld: Instagram, Getty, Bron: Daily Mail, Nieuwsblad.be, People