Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

13 Nostalgische snacks die iedereen vroeger mee naar school nam

Remember?

13 Nostalgische snacks die iedereen vroeger mee naar school nam

Tijd voor een nostalgisch momentje! In de pauze op de basisschool namen we eigenlijk allemaal dezelfde bekende snacks mee. Ken jij de Samson en Gert koekjes, smoeltjes of Cheez dippers nog? En zo hebben we er nog veel meer die je vast zult herkennen.

1. Kapitein Koek

Ken jij 'm nog? Deze kleine ontbijtkoekjes hadden witte sterretjes op de zijkant en waren onmisbaar in je snack-tas.

2. Lange Jan

Deze lekkernij was eigenlijk snoep en kreeg je niet snel mee naar school. Maar, toch mag hij niet ontbreken. Een heerlijke zoete Lange Jan was altijd het hoogtepunt van je dag.

3. Cheestrings

Oei, ken je deze nog? De cheesestick waar je sliertjes van af kon trekken. Dit was by far de leukste manier om kaas te eten, maar het smaakte eigenlijk vreselijk.

4. Babybel

De hele klas was jaloers als jij jouw rode Babybel uit je tas haalde. Want, wat was die lekker!

5. Cheez dippers

Je deed altijd extra veel kaas op een stokje, toch?! En, wat je overhield, likte je nog even uit het bakje. Jam...

6. Lik koekjes

Nog zo'n grote hit: die roze, witte en gele likkoekjes.

7. Brinky

Een lekkere chocolade Brinky, in de bekende oranje verpakking, was voor jou een feest als je moeder hem in je tas had gedaan.

8. Liga

De welbekende Liga mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Sinaasappel, aardbei, chocola of vanille, geen enkele smaak was jou te gek.

9. Smoeltjes

Je zakje Smoeltjes durfde je bijna niet open te maken in de klas, omdat de kinderen op je af stormdem of ze er ook eentje mochten. Je hield haast niks over voor jezelf...

10. BN koekjes

Deze koekjes zijn helaas niet meer verkrijgbaar, maar we herinneren ze nog als de dag van gister. Ook de reclame weet je vast nog wel, want het liedje bleef dagen in je hoofd zitten: BN, BN, tuutuutuududu.

12. Samson en Gert koekjes

Deze koeken waren er in alle soorten en maten te vinden, maar deze was toch wel jouw favoriet. Ookal smaakten ze allemaal hetzelfde.

13. Chocolade sigaretten

Hoe lekker waren deze? Maar, hoé fout ook... Tegenwoordig zul je kinderen hier niet zo snel meer mee zien lopen, want in 2013 werden deze snoepsigaretten op de lijst met verboden van de EU gezet.

Lees ook: Op het boodschappenlijstje: Wijn met chocolade!

Beeld: iStockphoto