Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

16-jarige scoort contract bij modellenbureau, nadat ze in publiek bij Jinek werd gespot

Het zal je maar gebeuren...

16-jarige scoort contract bij modellenbureau, nadat ze in publiek bij Jinek werd gespot

Merlijne Schorren zat eigenlijk in de studio bij Jinek om haar vader, die aan tafel zat voor de gaswinningsproblematiek in Groningen, te steunen, maar wist er uiteindelijk met een modellencontract bij Ulla Models vandoor te gaan. "Mijn vader was gewoon aan het werk en belde me: ik heb een mailtje voor jou."

Enthousiast

De eigenaar van het modellenbureau was zo van de pas 16-jaar oude Merlijne onder de indruk, dat hij tijdens de uitzending wat screenshots van de uitzending nam en naar zijn team van het modellenbureau stuurde. Zij waren net als Chell Marcus zelf gelijk razend enthousiast, waardoor de redactie van Jinek werd benaderd om zo in contact met Merlijne te komen.

Met toestemming van haar ouders werd het modellenbureau met de familie in contact gebracht. "Mijn vader was gewoon aan het werk en belde me: 'Ik heb een mailtje voor jou'. Ik heb de hele dag zitten nadenken wat het kon zijn, maar dit was nooit in me opgekomen." Na het mailtje besloot Merlijne al snel om contact met het bureau op te nemen.

Succes

"Ik hoor wel eens van vrienden of familie: ‘oh jij zou model kunnen worden’. Maar ik ben niet zo’n meisje dat veel met haar uiterlijk bezig is. Bovendien vind ik school heel belangrijk en wil ik niet dat modellenwerk in de weg gaat staan. Ik vind het leuk om met mensen te werken en zou dus heel graag therapeut worden. En ja, dan misschien wat modellenwerk ernaast! Dit is zo’n mooie kans! Dus ik dacht: ik kan het gewoon proberen en dan zie ik wel.”

En dat ze gelijk resultaat boekte, blijkt wel uit de reactie van UllaModels. Op de vraag of dat ze denken dat Merlijn veel succes kan boeken, antwoordde ze: "Het feit dat ons hele team unaniem ‘ja’ heeft gezegd, is wel een indicatie. We gaan het zien dus." Wel zal Merlijne zich in eerste instantie op school focussen. "We hebben daarom afgesproken het de eerste jaren rustig aan te doen."

Lees ook: Deelnemer Curvy Supermodel is look-alike van Nikkie Tutorials

Bron: AD Beeld: Twitter, ANP