Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit gebeurt er écht als je je telefoon niet op vliegtuigmodus zet in het vliegtuig

Dus zo zit dat!

Dit gebeurt er écht als je je telefoon niet op vliegtuigmodus zet in het vliegtuig

Heb je je ooit weleens afgevraagd wat er zou gebeuren als je je telefoon niet op vliegtuigmodus zou zetten als je in het vliegtuig zit? Waarschijnlijk iets met de verbinding van de cockpit, maar het fijne weet je er eigenlijk ook niet van. Wel hier: het antwoord!

Let's fly away

Veel mensen denken dat je met je met het signaal van je telefoon het communicatiesysteem van de het vliegtuig kunt verstoren, en dat het vliegtuig dan kan crashen. Dit is echter niet helemaal het geval. Hoewel je telefoon af en toe een storing kan veroorzaken, gebeurt er eigenlijk niets ergs. Maar voordat je nu massaal de telefonist uit gaat hangen in het vliegtuig, raden we je toch aan om hem op vliegtuigmodus te laten staan. En wel om de volgende reden.

Belletje plegen

Als je je telefoon niet op vliegtuigmodus zet, kan het een onplezierig geluid maken bij de piloten en de luchtverkeersregelaars. Je weet wel, dat irritante geluid wat je hoort als je je telefoon te dicht bij een speaker houdt. Volgens verschillende piloten komt het op de 50 vluchten slechts 1 keer voor dat ze dat irritante geluid horen op hun koptelefoons. Ook geven ze toe dat er vaak storingen veroorzaakt worden door telefoons van het vliegtuigpersoneel die per ongeluk niet op vliegtuigmodus zijn gezet.

Al met al: het is dus beter om je telefoon gewoon even op vliegtuigmodus te zetten in het vliegtuig. Scheelt je ook een hoop gezeur van stewardessen!

Lees ook: Zo vies is het vliegtuig dus écht

Bron: Metro UK, Beeld: iStock